Begrenset bemanning på kontorene grunnet utviklingen i Korona-pandemien

På bakgrunn av nasjonale tiltak grunnet Korona-pandemien har vi begrenset bemanning på våre kontor i Bodø og i Svolvær. Vi ber derfor om at du ikke besøker våre lokaler om det ikke er høyst nødvendig. Vi er som vanlig tilgjengelig på telefon: 75 50 67 00 og e-post: nobl@nobl.no.

 

Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Sikkert hjem i ferien

Trygt hjem i ferien

Skal du reise bort i sommer? Her er noen nyttige tips som sikrer hjemmet ditt mens du ferierer.

Med disse tipsene holder du både innbruddstyver, brann og vannlekkasjer på avstand i ferien.

Gi inntrykk av å være hjemme

Huset bør ikke se helt forlatt ut. La gjerne en lampe eller utelampe stå på mens du er borte. LED-lamper med timer-funksjon er genialt å ha på mens du er borte. Detaljer som litt oppvask stående på benken og lesestoff på bordet kan også gjøre at det ikke ser helt ubebodd ut. Ikke trekk for gardinene.

Hør med naboen om de skal være hjemme og kan hente inn posten din og vanne blomstene mens du er borte. Visne blomster og en overfylt postkasse er et tydelig signal om forlatt bolig. La gjerne hageredskaper eller barneleker du ikke er redd for bli stående synlig ute rundt boligen.

Skjul verdiene

Gjenstander og utstyr av høy verdi bør ikke ligge synlig fra vinduene mens du er borte. Så gjem bort kamerautstyr, datamaskiner, smykker og annet kostbart utstyr mens du er borte. Gjem også bilnøkkelen om bilen står hjemme.

Trekk ut kontaktene

Elektriske apparater som ikke er i bruk mens du er borte, bør slås av og kontaktstøpselet trekkes ut. De viktigste apparatene er TV, kaffetrakter, kjøkkenmaskiner og vaskemaskin. Ta også ut alle ladere. Varmeovner og downlights som kan bli kilde til brann, bør alltid slås av.

Hovedstoppekranen er også smart å stenge av slik at du unngår vannlekkasje mens du er borte. Vannlekkasjer som ikke oppdages tidlig kan gi store skader på boligen din. Sjekk dog at varmtvannskranen og varmesystemene klarer seg uten vann før du stenger av selve hovedkranen.

Lås alle dører

Både boder, garasjedører, verandadør og kjellerdører må alltid låses, i tillegg til inngangsdøren, selvfølgelig. Spesielt dører som har lite innsyn, slik at man kan jobbe uforstyrret med å komme seg inn, er viktig å låse. Alle vinduer må lukkes. Reservenøkler som ligger i garasjen eller under blomsterpotten på trappen, bør tas inn.