Begrenset bemanning på kontorene grunnet utviklingen i Korona-pandemien

På bakgrunn av nasjonale tiltak grunnet Korona-pandemien har vi begrenset bemanning på våre kontor i Bodø og i Svolvær. Vi ber derfor om at du ikke besøker våre lokaler om det ikke er høyst nødvendig. Vi er som vanlig tilgjengelig på telefon: 75 50 67 00 og e-post: nobl@nobl.no.

 

Mest relevante sider:

Nobls tips for bedre økonomi og koselig innetid

Gjør det beste ut av kornoa-situasjonen når du sitter hjemme. Her får du noen tips om økonomi, tidsfordriv, helsetiltak og smarte gjøremål - noen mer lettbeinte enn andre.

Publisert: 25.03.2020

Først og fremst ønsker vi i Nobl at alle skal ha sikkerhet og helse i fokus. De fleste har nå fått øvd seg godt på håndvask, ikke berøre ansiktet og holde andre personer på betryggende én meters avstand.

Først ut er noen råd som kan hjelpe på økonomien i en usikker tid, etterfulgt av enkle forslag om lettbent og morsom underholdning i heimen. Altså, leksa før Fantomet!


Pust med magen

Som boligforvalter må vi først få messe litt om at situasjonen i boligmarkedet foreløpig er god. Eier du bolig, er det en svært sikker investering i dag. NRK Nordland meldte for et par uker tilbake at prisveksten på boliger i Nordland de siste 5 årene var på 19.5%, og i Bodø på 26.7%. I et 10 års perspektiv er prisveksten på bolig i Bodø hele 77.2%.

Skal du kjøpe eller selge bolig, kan DNB Eiendom fortelle at boligsalg og visninger foregår omtrent som normalt, og at det i Nobls nyboligprosjekter er et jevnt sig med interessenter og forespørsler. Forkjøpsretten avklares som normalt, med unntak av avvik i frister på grunn av helligdagene i påska.

bodø fotografert fra ramnfloget

Boligprisene i Bodø har økt med 26.7% de siste 5 årene. 

Banken setter ned renta

Har du den beste renten du kan få i banken? I dag er det enkelt å sjekke renten og kontakte banken, eller skifte bank. Som Nobl-medlem får du også svært gode rentevilkår hos vår samarbeidspartner DNB.

Strøm

Hjemmesitting kan føre til høyere strømkostnader, her kan det være penger å spare med en god strømavtale. Sjekk ut Nobl strøm, som leveres av PolarKraft. Det er en delvis forvaltet strømavtale som gir lav og stabil strømpris, hele året. Har du aktivert ditt medlemskap, får du i tillegg 2% bonus på forbrukt strøm. Strømpris på Nobl strøm var i februar 18.91 øre/kWh.

Et annet moment er å iverksette diverse sparetiltak på strøm, det er både økonomisk og miljøvennlig.

Forsikring

Har du den forsikringen du trenger? Nå er kanskje tiden inne for å gå igjennom forsikringsavtalene. Vi vil selvsagt anbefale deg å sjekke ut vår samarbeidspartner IF Forsikrings avtaler og vilkår. I tillegg får du her som er Nobl-medlem gratis ID-tyveriforsikring.

Netthandel

Det er fristende å svi av noen grunker på netthandel nå. Og det er ingen ting i veien med det, men kanskje kan de pengene spares eller brukes hos en lokal leverandør.

Lettbeinte råd om produktivt tidsfordriv

 

Hjemmetrening

Her kan du ikke skylde på dørstokkmila, for hjemmetreningen foregår jo innenfor husets 4 vegger. Nå bugner nettet med gode råd og tips, og her kan du se et par øvelser Arnold Schwarzenegger har lagt ut på sin instagram-konto og som han benyttet i sin ungdom. PS. Visste du at Instagram faktisk kan gjøre det enklere å trene hjemme? Eventuelt kan du røyse deg opp fra stolen på hjemmekontoret og ta en kjapp ”hode, skulder, kne og tå” mellom skype-møtene.

#stayathomechallenge

Hiv deg med på en viral-trend, som å lage en dans, hinderløype med antibac-stasjon på slutten, eller vis dine ferdigheter innenfor dorull-triksing. Om du har en rull å avse da... Film seansen og del på ditt foretrukne sosiale nettverk med emneknaggen stayathomechallenge.

 

fotokolasje med arnold og erlend

Treningstips fra Arnold Schwarzenegger, eller viral-trend med dorulltriksing, her ved Nobls rådgiver Erlend Svartsund

Briljer på kjøkkenet

Vis at du er et godt og huslig emne og bak brød og rundstykker, eller kanskje boller. Du har nå god tid til å sette en deig å se den heve ordentlig. Men husk, ikke hamstre mel...

Matlei med fryseren full? Hva med å kokkelere hverdagsmatklassikere med en ny og kreativ vri? Du finner mange gode oppskrifter og inspirasjon på både enkel og på mer avansert hverdagsmat med et kjapt søk på nettet.

Rundvasken

Ja, den trenger vi vel ikke utdype mer. Når tidsbruket hjemme er gått opp, har også behovet for ordentlig renhold økt. Alle kvinner, menn, store og små til klutene!

Online-kurs

Leser du dette har du tilgang på internett og alle de fantastiske resursene verdensveven gir. Netter er ikke kun for prokrastinering, du kan benytte tiden til faglig påfyll. Et online-kurs kanskje? Hva med å lære seg å strikke, bli en bedre fotograf, programmere, spille gitar eller bygge humlekasser.

illustrasjon av garn kode og noter

Bruk tiden inne til å lære noe nytt, eller friske opp gammel kunnskap

Spill FIFA med poden

Fyr opp playstation sammen med kidsa og vis dem hvordan fotball virkelig skal spilles. Er Messi, Ronaldo og Håland best? Eller var Maradona, Maldini og Runar Berg i egen klasse?

La det spire

Nå er snart tiden inne for å plante til våren. Er ikke hagearbeid noe for deg, kan potteplantene få litt oppmerksomhet. Du kan også sette i gang med et enkelt planteprosjekt med barna. Det er både lærerikt og spennende for barn (og voksne) å se det spire fra et lite frø som er funnet i sitronen eller avokadoen.

Små oppussingsprosjekt

Få på plass den hyllen som enda ikke har kommet opp på veggen, eller de siste listene på gjesterommet etter oppussingen. Kanskje verktøyskrinet trenger å systematiseres?

Ring en bekjent!

Hvordan står det egentlig til med gamle kolleger og klassekamerater? Ta opp telefonen og slå av en prat om gamle dager, russetid, sommeren på speiderleir eller Scandia Cup-turneringen i 96.

Hjernetrim

Løs et kryssord eller sudoku. Start gjerne med kryssordet i Nobl medlem, send oss svaret på e-post og vær med i trekningen av 5 flaxlodd. Om du har muligheten kan du også nyte en god bok i stillhet.

Med ønske om god helse til alle dere fra oss i Nobl

kryssordside og forside av nobl medlem 1 2020