Begrenset bemanning på kontorene grunnet utviklingen i Korona-pandemien

På bakgrunn av nasjonale tiltak grunnet Korona-pandemien har vi begrenset bemanning på våre kontor i Bodø og i Svolvær. Vi ber derfor om at du ikke besøker våre lokaler om det ikke er høyst nødvendig. Vi er som vanlig tilgjengelig på telefon: 75 50 67 00 og e-post: nobl@nobl.no.

 

Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Behold ansienniteten i familien

Behold ansienniteten i familien

Ved å overføre medlemskapet innad i familien kan andre få glede av ansienniteten som er opparbeidet.

Publisert: 02.04.2019

Det er enkelt å overføre et Nobl-medlemskap innad i familien. Tidligere måtte man ha en attest som beviste slektskapet, nå er det tilstrekkelig med kopi av legitimasjon.

-Vi hjelper mer enn gjerne til med å overføre og svare på spørsmål om medlemskap, forteller Karianne Mæhlum, leder for Kundesenteret i Nobl. Du kan overføre medlemskapet ved å stikke innom Nobl i Bodø, i Torvgata 2, eller i Valgata 5 i Svolvær. Du kan også ordne det helt selv på nettsidene våre.

Kort, og enkelt fortalt, kan alle medlemskap som ikke er knyttet til eierskap av en bolig i borettslag tilknyttet Nobl, overføres til noen i familien din. Men, husk at eventuelt påløpt medlemskontingent må være betalt før medlemskapet kan overføres.

Lurer du på hvem som kan motta ditt medlemskap, kan du lese utfyllende informasjon om overføring her.

 
Karianne Mæhlum, leder for Nobls Kundesenter hjelper deg gjerne med å overføre medlemskapet til noen i din familie.
 

Bedre enn å si opp

Noen arver et medlemskap i Nobl etter et dødsfall. Andre finner ut at yngre medlemmer av familien vil dra større nytte av et Nobl-medlemskap. For, et medlemskap kan være gull verd for den som etter hvert skal ut i boligmarkedet. Da kan det være smart å overføre til en av de yngre i familien i stedet for å avslutte medlemskapet.

Du sparer dessuten andelskapitalen på kr 500 ved å overføre i stedet for å tegne nytt.

I tillegg er lang ansiennitet ofte en fordel, og det kan være svært vanskelig å sette en pengeverdi på ansienniteten, ettersom ansiennitetsregelen ikke kan omgås ved å tilby høyere pris. Den med forkjøpsrett går alltid foran!

-Det er derimot viktig å huske på at ingen kan ha lengre ansiennitet enn sin egen fødselsdato. Slik at om du overfører et medlemskap til et familiemedlem som er født etter at ditt medlemskap ble tegnet, vil noe av ansienniteten gå tapt. Da kan det ofte være at man må stokke litt om på medlemskapene innad i familien. Da kan vi i Nobl hjelpe til med å gi alle best mulig resultat av overføringene, forklarer Karianne og legger til:

-Merk deg også at medlemskapet kun kan overføres 1 gang pr. år.

Da er det bare å finne frem ditt medlemsnummer og mottakerens navn, adresse og fødselsdato, så ordes overføring enkelt og greit her, eller i våre lokaler i Bodø og Svolvær.

Gratis å være medlem for alle under 21 år

Har du ikke lengre bruk for ditt medlemskap eller ikke ønsker å dra nytte av medlemsfordelene, kan du fortsatt beholde medlemskapet til du skulle komme på bedre tanker. Ved å overføre medlemskapet til en person i familien under 21 år, opprettholdes medlemskapet uten at det koster noe. Alle medlemmer i Nobl under 21 år betaler ikke medlemskontingent.