Begrenset bemanning på kontorene grunnet utviklingen i Korona-pandemien

På bakgrunn av nasjonale tiltak grunnet Korona-pandemien har vi begrenset bemanning på våre kontor i Bodø og i Svolvær. Vi ber derfor om at du ikke besøker våre lokaler om det ikke er høyst nødvendig. Vi er som vanlig tilgjengelig på telefon: 75 50 67 00 og e-post: nobl@nobl.no.

 

Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Anbefalinger ang. koronavirus og generalfosamling årsmøte

Informasjon angående smittefare rundt koronaviruset

Her får du statusoppdateringer som gjelder Nobl, medlemmer og kunder angående situasjonen vi nå er i med koronaviruset.

Publisert: 11.03.2020 Oppdatert 19.03.2002

Nobl er med på dugnaden for å minke smittefare, og her får du som er medlem eller sitter i styret i et boligselskap med Nobl som regnskapsfører eller forvalter informasjon og lenker til ressurssider om hvordan du også best kan delta og håndtere situasjonen.

Hva gjør vi i Nobl

De aller fleste ansatte i Nobl jobber fra hjemmekontor for å minske smittefare. I første omgang gjelder bestemmelsen til utgangen av mars måned. Det betyr at våre lokaler i all hovedsak ikke vil være tilgjengelig for besøk. Det betyr også at driften til Nobl fortsetter og vi vil fortsette å utøve de forpliktelser vi har til kunder og medlemmer.

Vi er tilgjengelig på telefon og over e-post. Ved generelle henvendelser ber vi deg kontakte vårt kundesenter på tlf. 75 50 67 00, eller på e-post nobl@nobl.no. Har du behov for å kontakte ditt boligselskaps rådgiver hos oss, kan du finne kontaktinformasjon på våre ansattesider.

Ved å logge inn på Min Side har du som er medlem og/eller sitter i styret til et boligselskap, tilgang digitalt til mange av de redskapene og informasjonen som er nødvendig for daglig drift og spørsmål som angår ditt styreverv eller Nobl-medlemskap. 

Generalforsamling og årsmøte

Sammen med boligbyggelagene i Norge, forholder Nobl seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger.

Nobl vil ikke delta ved personlig oppmøte med representant på generalforsamling eller årsmøte. Alternativt kan Nobls representant delta via telefon eller andre digitale kanaler. I første omgang gjelder bestemmelsen fra Nobl ut mars måned. Nobls lokaler er ikke tilgjengelig for generalforsamling eller årsmøte i denne perioden. 

Generalforsamlingen er borettslagets årsmøte og styret må vurdere hva dere og deres beboere føler seg komfortable med. P.t. er det av loven slik at alle generalforsamlinger og årsmøter skal avholdes innen 30. juni. Her er det viktig at det gjøres en god og grundig risikovurdering samt grundig planlegging før møtet avholdes.

 

Ved avholdelse er det flere tiltak som kan iverksettes for å begrense smittefaren. Nobl oppfordrer slik som situasjonen er nå:

  • Å avholde møtet i et lokale hvor delegatene kan sitte på annenhver stol, og med det får en distanse fra hverandre. Her er anbefalingen fra helsemyndigheter å holde seg på én meters avstand fra andre personer.
  • Å ha håndsprit tilgjengelig for oppmøtte, slik at de oppmøtte kan sprite hendene før de entrer møtelokale.
  • Å opplyse til beboere som er syke eller vegrer seg å delta på generalforsamlingen, om å benytte seg av fullmaktsskjema.
 

Råd fra NBBL og FHI

NBBL undersøker med departementet om det er mulig å få utsatt frist. Du kan følge oppdatert informasjon fra NBBL ved å følge lenken under. Vi oppfordrer alle til å samtidig gjøre seg kjent med Folkehelseinstituttets bestemmelser ved arrangementer og samlinger. Se oppdatert informasjon i lenken under.

 

Aktuell informasjon fra Bodø kommune

Er ditt boligselskap i Bodø kommune, har kommunen ressursside med informasjon og forskrifter om forebygging av koronasmitte i forbindelse med arrangementer og folkeansamlinger.