Begrenset bemanning på kontorene grunnet utviklingen i Korona-pandemien

På bakgrunn av nasjonale tiltak grunnet Korona-pandemien har vi begrenset bemanning på våre kontor i Bodø og i Svolvær. Vi ber derfor om at du ikke besøker våre lokaler om det ikke er høyst nødvendig. Vi er som vanlig tilgjengelig på telefon: 75 50 67 00 og e-post: nobl@nobl.no.

 

Mest relevante sider:
  1. Forside
  2. Nyhetsoversikt
  3. Advarer mot høy strømpris

Advarer mot høye strømpriser og kald vinter

Media melder om høye strømpriser og kald vinter. Det vil gi utslag på strømregningen, spesielt for dem som får den endelige regningen i november. -Det kan da det bli et betydelig krav om ikke innbetalingen har stått i stil med pris og forbruk, sier Nobls forvaltningssjef.

Publisert: 27.01.19

Bor du i borettslag eller sameie kommer du som regel godt ut med tanke på strømforbruk og varme, kontra husholdninger i enebolig. For, det er en fordel å være flere som kan dele på oppvarmingen av boligmassen. Men vær obs, helt skjermet for de høye strømprisene og den kalde vinteren er du ikke. Og har ditt boligselskap a-konto innbetaling for strøm og varme, vil du kanskje ikke få regningen før neste vinter.

Faren her er at differansen mellom det månedlige forbruket og innbetalingene får tid til å balle på seg og bli til et betydelig avvik når kravet skal avregnes mot årets slutt. Nobls forvaltningssjef, Monica Paulsen, gir et varsku om høye strømpriser og høyt forbruk, spesielt til dem som har a-konto betaling for strøm og oppvarming:

-Nå om dagen forteller media om høye strømpriser samtidig som vi har en kald vinter. Det vil vi nok merke når strømregningen kommer. Men, de som bor i boligselskap som har a-konto betaling for strøm og oppvarming vil ikke merke prisøkningen før i november. Det kan da det bli et betydelig krav om ikke innbetalingen har stått i stil med pris og forbruk.

Med a-konto betaling, betaler du inn et fast månedlig beløp for blant annet strøm og oppvarming. Det gir på den ene siden forutsigbarhet over de månedlige utgiftene. På den andre siden er det vanskelig å spå hvordan prisene vil utvikle seg, eller om det blir en svært kald vinter eller ikke. Når a-konto-beløpet som er innbetalt skal avregnes mot faktisk forbruket og pris, kan en få en utrivelig overraskelse. Spesielt om man ikke har noe forhold til pris og eget forbruk. Her er anbefalingen fra Paulsen klar:

-Få et forhold til eget strømforbruk. Du kan se på forrige avregning av a-konto hvordan du ligger an. Har du måtte betale inn ekstra i etterkant, da bør du absolutt justere det månedlige beløpet opp nå.

Du kan øke ditt månedlige a-konto-beløp ved å kontake Nobl på tlf. 75 50 67 00, eller på e-post til nobl@nobl.no.