Gå til hovedinnhold

Storbysamarbeidet

Storbysamarbeidet gir deg tilgang til forkjøpsrett på brukte og nye boliger og fortrinnsrett på leiligheter for leie i landets største byer.

Nøkkelen til bolig i hele Norge

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom boligbyggelagene Bonord i Troms og Finnmark, Nobl i Nordland, Tobb i Trøndelag, Vestbo og BOB i Bergen, Bate i Stavanger, Søbo i Kristiansand og Usbl i Oslo. Det er storbysamarbeidet som gir deg som er medlem av boligbyggelaget muligheten til å benytte ditt medlemskap til å melde forkjøpsrett på mer enn 97.000 boliger i hele landet. Er du ikke medlem i Nobl allerede, kan du melde deg inn her.

1.mai 2009: TOBB, Usbl, Bate, Vestbo og BONORD etablerer samarbeidet
1. juli 2012: Nobl ble med i samarbeidet.
1. september 2017:  BOB ble med i samarbeidet.
1 mars 2023: Søbo ble med i samarbeidet

Forkjøpsrett over hele landet

Du kan bruke ditt Nobl-medlemskap for å melde forkjøpsrett på brukte og nye boliger i hele landet. Nobl ble med i samarbeidet 1. juli 2012. Har du et medlemskap som er eldre enn datoen, blir din ansiennitet beregnet ut fra når Nobl tiltrådde samarbeidet.

Du kan bruke ditt medlemskap til å melde forkjøpsrett på brukte og nye boliger lagt ut for salg

Dersom du benytter deg av forkjøpsretten når du kjøper bolig i en annen by, må du også bli medlem i boligbyggelaget som boligen er tilknyttet. Når du kjøper bolig på forkjøpsrett i et annet boligbyggelag, beholder du din oppsparte ansiennitet i Nobl, men du får ansiennitet i det nye boligbyggelaget fra den dato medlemskapet der blir anskaffet.

For å melde forkjøpsrett på brukte boliger tilknyttet andre boligbyggelag i Storby, benytter du samme forkjøpsrettportal som for boliger tilknyttet Nobl. Ønsker du å melde forkjøpsrett på nye boliger, bør du melde deg som interessent på det aktuelle prosjektet.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.