Gå til hovedinnhold

Forkjøpsrett i hele Norge

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom boligbyggelagene Bonord i Troms og Finnmark, Nobl i Nordland, Tobb i Trøndelag, Vestbo og BOB i Bergen, Bate i Stavanger, Søbo i Kristiansand og Usbl i Oslo. Det er storbysamarbeidet som gir deg som er medlem av boligbyggelaget muligheten til å benytte sitt medlemskap til å skaffe bolig i andre deler av landet.

Forkjøpsrett i Storbysamarbeidet

Nobl ble en del av samarbeidet 01.07.2012. Har du medlemskap som er eldre enn denne datoen, får du ansiennitet fra da samarbeidet ble inngått. Du kan bruke ditt medlemskap til å melde forkjøpsrett på brukte og nye boliger lagt ut for salg

Dersom du benytter deg av forkjøpsretten når du kjøper bolig i en annen by, må du også bli medlem i boligbyggelaget som boligen er tilknyttet. Når du kjøper bolig på forkjøpsrett i et annet boligbyggelag beholder du din oppsparte ansiennitet i Nobl, men du får ansiennitet i det nye boligbyggelaget fra den dato medlemskapet der blir anskaffet.

For å melde forkjøpsrett på brukte boliger tilknyttet andre boligbyggelag i Storby benytter du samme forkjøpsrettporttal som for boliger tilknyttet Nobl. Ønsker du å melde forkjøpsrett på nye boliger, bør du melde deg som interessent på det aktuelle prosjektet.

  • Forkjøpsrettportalen

    I forkjøpsrettportalen finner brukte boliger utlyst på forkjøpsrett.

    Les mer
  • Storbysamareidet

    Les mer om storbysamarbeidet her

    Les mer

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.