Gå til hovedinnhold

Fastpris

Fastprisavklaring er aktuelt for boliger til fastpris eller når boligens selger allerede har akseptert et bud. Å melde forkjøpsrett er i dette tilfellet forpliktende på samme måte som et ordinært boligkjøp fordi du trer inn i budet som selgeren allerede har akseptert.

Eieren vil selge

Eieren av en bolig i et borettslag ønsker å selge boligen sin.

Bolig til salgs

Boligen legges ut på det åpne markedet uten å ha vært utlyst på forkjøpsrett for Nobls medlemmer.

Budrunde

Budrunden går som normalt. Selger aksepterer et bud.

Utlysning av forkjøpsrett

Når selger har akseptert pris og vilkår fra en kjøper, legges boligen ut på Nobls nettsider med en frist hvor medlemmer av Nobl / forkøpsrettberettigede kan gjøre krav på boligen.

Melde forkjøpsrett

Medlemmer som er interesserte i boligen melder forkjøpsrett. Du må ha vært medlem fra dagen før budet blir akseptert hos megler for å kunne bruke forkjøpsretten. Meldingen er bindende. Det betyr at man er forpliktet til å overta boligen hvis ingen med lengre ansiennitet har meldt seg innen fristen løper ut.

Hurra!

Interessenten med best ansiennitet trer inn i kjøpsavtalen til samme pris og vilkår som selgeren har akseptert. Kjøpet er forpliktende.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.