Gå til hovedinnhold

Forhåndsavklaring

Ved forhåndsavklaring utlyses boligen på forkjøpsrett for Nobls medlemmer før boligen er solgt. Derfor kan du melde interesse for boligen uten forpliktelser.

Eieren vil selge

Eieren av en bolig i et borettslag ønsker å selge boligen sin.

Utlysning av forkjøpsrett

Boligen legges ut på nettsidene våre med en tidsfrist for å melde forkjøpsrett.

Melde forkjøpsrett

Medlemmer som er interesserte i boligen melder forkjøpsrett. Hvis du ikke allerede er medlem på dette tidspunktet, kan du fremdeles melde deg inn og bruke forkjøpsretten innen fristen løper ut. Meldingen er ikke bindende på dette stadiet.

Bolig til salgs

Boligen legges ut på det åpne markedet uten å ha vært utlyst på forkjøpsrett for Nobls medlemmer.

Budrunde

Budrunden går som normalt. Har du meldt forkjøpsrett velger du selv om du vil være med i budrunden. Selger aksepterer et bud.

Hurra!

Medlemmet med lengst ansiennitet får tilbud om å kjøpe boligen til samme pris og vilkår som selgeren har akseptert. Takker personen nei til å benytte forkjøpsretten, går tilbudet videre til medlemmet med nest lengst ansiennitet, og så videre. Kjøpet er forpliktende.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.