Gå til hovedinnhold

Gunnar Hansen er profesjonell styreleder: – For meg er Nobls lokale tilhørighet viktigst

Gunnar Hansen er styreleder i fire borettslag og ett sameie på Leknes og i Svolvær. Han er svært fornøyd med å være forvaltet av Nobl og spesielt en ting betyr mye for han – at Nobl har et lokalkontor med en dedikert forvaltningsrådgiver i Svolvær.

– Det samarbeidet jeg har med Erlend Svartsund i Svolvær er jeg utrolig fornøyd med. Det betyr mye å ha en forvaltningsrådgiver som du har en god kjemi med og at han er så dedikert til jobben sin. At Erlend sitter en kort kjøretur unna, er også viktig for meg, sier Gunnar Hansen.

Profesjonell styreleder

Han er profesjonell styreleder, konsulent og fast verge for mer enn 40 personer. Gunnar leder sju aksjeselskap i tillegg til de fem boligselskapene. Første vervet som styreleder i borettslag fikk Gunnar Hansen i Vestvågøy telegrafstasjon tilbake i 2010.  Boligselskapet med 16 leiligheter hadde litt av de samme utfordringene som mange andre sliter med i dag. Stadig flere eldre beboere som har flyttet fra enebolig til leilighet og ikke har et sterkt ønske om å ta på seg et styrelederansvar. Økonomien var ikke så sterk den gangen heller, og vedlikeholdsbehovet begynte å melde seg.

– Siden har jeg vært der og så har det ballet på seg med flere boligselskaper etter hvert.

Egen prosjektleder

Det er mange borettslag og sameier i Lofoten og Vesterålen som begynner å dra på årene. Da melder også vedlikeholdsbehovet seg, slik det gjorde i Telegrafstasjonen. For Gunnar er dette blitt en viktig del av jobben som styreleder – å sørge for at byggene blir godt ivaretatt. Heldigvis kan han sette bort arbeidet når et behov melder seg.

– Å følge opp vedlikeholdet er ikke noe som passer for alle og det krever en ekspertise for å vite hvordan boligene best skal ivaretas. Det vet Nobl Prosjekt og de pengene vi bruker på å leie inn en prosjektleder, får vi igjen så det holder. Det er verdt hver ei krone, sier Hansen og trekker frem et rykende ferskt eksempel.

– Da et av boligselskapene måtte skifte taket nylig, engasjerte jeg Nobl Prosjekt til å gjøre hele jobben med prosjektering, hente inn anbud og følge jobben fra start til slutt. I anbudet kom det inn tilbud på alt fra 2,5 til over 6,5 millioner. Det er vanvittig mye penger spart, og jeg følte meg så trygg på prosjektlederens ekspertise gjennom hele prosessen.

Økonomisk trygghet

En annen fordel Gunnar Hansen ser med å være forvaltet av Nobl, er avtalen med sikringsordning gjennom Klare Finans. For dersom innbetalingen fra en beboer uteblir, sørger Klare Finans for at det kommer penger inn på konto slik det skal. Gunnar trenger heller ikke å følge opp i ettertid med innkreving av ubetalte midler.

– Klare Finans ordner opp i alt og de gjør det på en veldig profesjonell måte. Gjennom deres sikringsordning er vi garantert å ikke tape pengene uansett. Spesielt i vanskelige økonomiske tider som nå, er det veldig viktig!

I tillegg til fire borettslag og ett sameie, er Gunnar styreleder for sju aksjeselskap. Det er mye å holde styr på, men styreportalen gjennom Nobl, gir styrelederen den oversikten han trenger.

– Portalen er blitt veldig bra og et perfekt verktøy for meg og oppgavene mine. Alt av regninger godkjennes gjennom Portalen og jeg får lagret alt av dokumenter. Permer blir det heldigvis mindre av.

– Er det noe du skulle ønske Nobl kunne bli bedre på?

– Nei, etter at Nobl etablerte kontor i Svolvær er jeg så fornøyd. Det er så viktig å ha en lokal person som i tillegg er så dedikert til jobben som Erlend er.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.