Gå til hovedinnhold

Anne og Alexander oppfylte endelig boligdrømmen: ­– Vi var heldige

Etter fem år som samboere og leieboere, oppfylte Alexander (33) og Anne (35) endelig boligdrømmen i Leif Aunes vei borettslag.

– Vi var egentlig skikkelig heldige, forteller Anne Enge før hun tar plass rundt bordet i spisestua, hennes favorittrom i leiligheten.

På kjøkkenet står forloveden Alexander Nybø og sørger for at lukten av kaffe brer seg i leiligheten. Utenfor skinner solen over nabolaget. Og fra spisestua har de god utsikt mot både fjell og by.

– Det er litt rart å være boligeier etter så mange år som leieboere. Men det er først og fremst veldig, veldig godt, sier Alexander idet han kommer ut av kjøkkenet med en kaffekopp i hånden.

På tide å bli boligeiere

Det er nå rundt to år siden paret flyttet inn i leiligheten i Leif Aunes Vei, som ligger rett ved Rønvikfjellet og et steinkast unna Bodø sentrum.

Før det hadde de kun vært leieboere – og trivdes egentlig ganske greit med det.

– Men vi hadde jo snakket om å kjøpe sammen veldig lenge. Så da utleiene skulle selge boligen vi leide, var det på tide å gjennomføre de planene, påpeker Anne.

For mange kan boligjakten være en lang prosess, med mange turer på visning, mange stressende budrunder og mange skuffelser.

Anne og Aleksander var samboere i fem år før de endelig fikk kom seg inn på boligmarkedet.

Men for Anne og Alexander ble det ikke helt sånn. Det hele gikk faktisk ganske så fort og smertefritt.

– Vi gikk på visning her, etter at faren min tipset oss om den. Den var innenfor vår prisklasse, har fin størrelse og topp beliggenhet. Ikke minst bor foreldrene mine rett i nærheten, smiler Alexander.

Mange følelser i sving

Så det var altså ingen tvil om de skulle legge inn bud eller ikke. De satset alt og krysset fingrene.

– Budrunden var skikkelig skummel og spennende. Alt på en gang, egentlig. Jeg hadde så mange følelser i sving, forteller Anne og ler.

Alle følelsene var i sving da Anne og Aleksander la inn bud på leiligheten.

Og da megleren omsider ringte og fortalte at leiligheten var deres, kunne hverken hun eller Aleksander tro det.

– Hva skjedde nå liksom? Det føltes helt urealistisk.

Setter pris på tryggheten
Når Anne og Alexander skal beskrive livet i borettslag, er det en kjent type som dukker opp i hodene til dem begge.

– Narvestad, utbryter de og ler.

Men de har egentlig til gode å møte en sånn type – og har selv kjent på at borettslag er så mye mer enn det.

Men de har egentlig til gode å møte en sånn type – og har selv kjent på at borettslag er så mye mer enn det.

– Borettslag er trygt og praktisk, og jeg tror det er grunnen til at du finner alle mulige slags folk her. Både barnefamilier, unge voksne og eldre. Det er rett og slett for alle, sier Anne.

Selv setter de stor pris på fellesskapet og tryggheten i Leif Aunes Vei borettslag.

– Vi føler oss tryggere i borettslag. Du er en del av et fellesskap, som alle er opptatt av å ha et trygt og godt nabolag, forteller Alexander.

– Og det er noe med det. Å vite at du alltid har folk rundt deg, legger Anne til.

Anne og Alexander lener seg tilbake, og ser seg rundt i leiligheten, og et snev av stolthet brer seg over ansiktene deres.

– Tenk at det her er vårt!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.