Gå til hovedinnhold

I skjønn harmoni med naboer og naturen

Godt naboskap, nærhet til natur og god utsikt fra balkongen gjør Lifoten borettslag til Egil (66) og Jorids (63) drømmeborettslag.

Det er helt tilbake til 1998 at Jorid Troskog kjøpte en leilighet i Lifoten borettslag på Mørkved, rett utenfor Bodø.

På den tiden var hun alenemor til tre barn i skolealder, og hadde behov for en praktisk bolig nært skoletilbudene.

I dag, nesten 25 år senere, bor hun der fortsatt – selv om alle barna har flyttet ut for lengst.

– Det som en gang var barnas soverom, har nå blitt gjesterom for barnebarna, smiler hun.

Fra Bodø til Polen ­– og tilbake til Bodø igjen

– Egil kom dumpende inn her i 2005, forteller Jorid.

Hun gir ektemannen et kjærlig blikk og setter et fristende bollefat på bordet.

– Vær så god, det er bare å forsyne seg.

Jorid sitter godt til rette i sofaen, sammen med ektemannen Egil Sletten.

Den lille hunden Suni venter tålmodig på at en av bollene skal ramle ned fra det fristende bollefatet som står på stuebordet.

Egil er fra Andenes, og jobbet i Luftforsvaret da han ble stasjonert på Reitan i Bodø på starten av 2000-tallet – og hvor han etter kort tid møtte Jorid.

– Vi bodde her frem til 2009, da jeg ble stasjonert i Polen og vi flyttet dit. Vi visste ikke hvor lenge jeg skulle være der, eller hvilken jobb jeg skulle tilbake til, så vi bestemte oss for å leie ut leiligheten enn så lenge, forteller Egil, som har over 40 års fartstid fra Forsvaret.

Det tok fire år før Egil var ferdig i Polen, og han ble stasjonert tilbake på Reitan.

– Egil skulle tilbake til ny jobb ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, og jeg skulle tilbake til min gamle jobb. Da var det supert å ha denne leiligheten å komme tilbake til, sier Jorid.

Les også: Utleie av din bolig

Gjorde leiligheten til sin egen

Da ekteparet kom tilbake til Bodø, og fant ut at det ikke var behov for ny leilighet, hadde de likevel et behov for å gjøre noe med leiligheten.

Den var tross alt omtrent uberørt siden Jorid kjøpte den, og det var på tide å erstatte 90-tallstilen med noe som var litt mer moderne og tidløst.

– Vi var inne på tanken om å flytte, men tenkte at vi heller kunne legge inn litt egeninnsats for å få det som vi ville. Leiligheten trengte rett og slett oppussing, sier Egil.

I 2014 var oppussingsprosjektet ferdig, og ekteparet kan fortelle at leiligheten fikk en prisøkning på nesten 1 million kroner.

– Kun noen år senere, ble det bestemt at borettslaget skulle pusse opp fasaden, og bygge ut verandaen, forteller Egil.

I den innglassede balkongen kan Egil og Jorid sitte skjermet fra bodøvinden mens de nyter den gode utsikten.

Prosjektet var kostbart, men i dag er ekteparet sjeleglad for at borettslaget investerte i det. Plutselig har de et ekstra oppholdsrom.

– Vi stortrives med en balkong som både er større og innglasset. Når man har så fin utsikt, er det fantastisk å få brukt balkongen hele året, sier Jorid.

Setter pris på det gode naboskapet

Men hvorfor har Jorid og Egil blitt boende alle disse årene? Hvorfor har de investert så mye tid og penger på leiligheten i Lifoten borettslag?
Svaret er ganske enkelt. Et godt og velfungerende naboskap.

– Vi stortrives i dette nabolaget, og har et veldig fint forhold med naboene. Alle stiller opp på dugnad, hilser på hverandre, respekterer hverandre og tar hensyn, sier Egil.

– Og jeg setter pris på at vi er så mange aldersgrupper her. Både yngre og folk opp mot 90 år, legger Jorid til.

– Bare se så flott vi har det

Men det er ikke kun naboskapet som har fått dem til å bli.

Nærheten til turstier, kjøpesenter og sentrum, gode bussforbindelser, og slående utsikt mot Børvasstindan er noe ekteparet setter umåtelig pris på.

Denne utsikten er én av flere grunner til at Egil og Jorild trives i Lifoten borettslag.

– Det er ikke mange plasser i byen som har så mye positivt rundt boområdet sitt. Bare se hvor flott vi har det. Stille og rolig, utsikt, ingen gjennomkjøring og nært det meste, sier Jorid.

– Vi kommer til å bo her så lenge som mulig. Hadde leiligheten vært på bakkeplan, kunne vi bodd her til vi måtte ha blitt båret ut, smiler Egil.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.