Gå til hovedinnhold

Therese (32) og Fredrik (27) fikk sin første bolig gjennom et unikt tilbud

Mange unge sliter med å komme inn på boligmarkedet. Dette ønsker Nobl å gjøre noe med.

Therese Wallén (32) og Fredrik Helgsen (27) har kommet seg inn på boligmarkedet gjennom "Leie før eie".

– Selv om vi leier nå, vet vi at leiligheten snart er vår. Det føles fint, sier Therese Wallén.

Reinsletta Allé ligger idyllisk til langs Ragnar Schjølbergsvei, og grenser mot Reinslettveien mot nord og Gjerdåsveien mot sør. Her bor du sentralt, og lettvint med alt du trenger i umiddelbar nærhet

Leiligheten hun snakker om er en 3-roms på 75 kvadratmeter, i det splitter nye boligkomplekset Reinsletta Allé rett utenfor Bodø sentrum.

Om Therese og samboeren Fredrik Helgesen skulle kjøpt leiligheten, ville de ikke hatt nok egenkapital til å få lån.

Men ved å leie før eie, kan de kjøpe den allerede innen tre år.

Les også: Å bo i borettslag

Sparer mens de leier

«Leie før eie» er et tilbud fra Nobl, som gir deg mulighet til å leie en leilighet i tre år mens du sparer opp egenkapital. Når leietiden er over, kan du kjøpe boligen til den prisen som ble fastsatt da leieperioden startet.

– Da vi skrev under leieavtalen, ble prisen på leiligheten låst. Når vi skal kjøpe boligen tar de en ny takst, og verdiøkningen får vi godskrevet som egenkapital, forteller Fredrik.

Samboerne føler seg ikke som utleiere i Reinsletta Allé, og forteller at de allerede føler seg som en del av borettslagets fellesskap.

For samboerne var dette tilbudet essensielt for å kunne komme seg inn på boligmarkedet i Bodø uten å måtte spare i årevis.

– Med dagens leiepriser ville det tatt oss lang tid å spare nok egenkapital, selv om begge er i fast jobb, forteller Therese.

Les også: Anne og Alexander oppfylte endelig boligdrømmen: ­– Vi var heldige

Overtok farens medlemskap

Leiligheten har et moderne kjøkken i mørke toner, som står i fin kontrast til de lyse veggene på kjøkkenet.

Det er ikke et krav om å være Nobl-medlem for å søke om «Leie før eie»-bolig. Men det kan være lurt.

Dersom flere søker på samme bolig, er det nemlig ansiennitet sammen med kredittvurderingen som avgjør hvem som kommer først i køen.

Og Fredrik ville sikre seg plass fremst i køen.

– Faren min er Nobl-medlem, så jeg overtok medlemskapet hans, og ikke minst ansiennitet hans, forteller Fredrik.

For ved å overta noens Nobl-medlemskap, overtar du nemlig også ansienniteten fra den dagen du selv er født.

– Det virker som at det funket, for det tok bare noen uker fra vi søkte til vi fikk beskjed om at vi fikk den, sier de fornøyd.

Ønsker du å bli Nobl-medlem? Klikk her!

Vanskelige krav for unge

Høye boligpriser, høye krav til egenkapital og høye leiepriser er de viktigste årsakene til at mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.
Det påpeker Mona Liss Paulsen, administrerende direktør i Nobl.

Administrerende direktør Mona Liss Paulsen i Nobl sier at de gjør sitt for at unge skal komme seg lettere inn på boligmarkedet

– Konsekvensen blir at stadig færre unge eier egen bolig, selv om de har betjeningsevne. Med de høye leieprisene blir det også vanskelig å spare opp til egenkapitalkravet, sier hun og tilføyer:

– Det er synd at unge blir utelukket fra boligmarkedet.

Hjelper unge inn i boligmarkedet

Gjennom «Leie før eie» ønsker Nobl å ta ansvar som boligutbygger.

– Vi er nødt til å ta grep for å hjelpe de unge inn i boligmarkedet, sier Paulsen.
I tillegg til «Leie før eie», ser Nobl også på del-eie og andre type boligmodeller som skal gjøre det lettere for førstegangskjøpere.

– Å ha modeller som hjelper unge inn i boligmarkedet bidrar til å skape attraktivitet. Ved å ha et velfungerende boligmarked bidrar vi til å skape en attraktiv by.

Føler seg som hjemme

I mai er det kun en måned siden Therese og Fredrik flyttet inn i Reinsletta Allé, og alt har ikke falt helt på plass helt enda.

Men det gjør ingenting. De føler seg allerede som hjemme.

– Vi føler oss ikke som leietakere her. Vi er en del av fellesskapet i borettslaget, på lik linje som alle de andre. Det er veldig fint, påpeker de.

Les også: – Å bo her er nesten bedre enn reklamen

Og om tre år er kan de kalle seg eiere av sin første bolig, i et nytt boligkompleks rett utenfor Bodø sentrum.

– Denne leiligheten er perfekt for oss. Stille og rolig, men likevel nært både byen og City Nord. Ikke minst har vi god plass, det er nytt og fresht, og vi har en stor innglasset balkong, sier Therese.

 

Leie før eie

Er du interessert i Leie før eie?

Vi publiserer ledige boliger for Leie før eie fortløpende. Følg med på denne siden og følg oss på sosiale medier for å holde deg oppdatert.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.