Gå til hovedinnhold

18-30 år: På egne ben

Å kjøpe seg inn i et borettslag kan være gunstig for mange førstegangskjøpere. For Nobl er det også viktig å tilrettelegge for at unge skal få kjøpe sin egen bolig uten at de har oppspart en stor egenkapital. Det kan de blant annet gjennom tilbudet «Leie før eie».

Therese (32) og Fredrik (27) fikk sin første bolig gjennom et unikt tilbud

– Selv om vi leier nå, vet vi at leiligheten snart er vår. Det føles fint.

 

Bate-medlem Sigrun sikret seg Nobl-bolig på forkjøpsrett i Bodø

Sigrun Øygard Skodvin fra Rognan arvet et medlemskap i Stavanger og har nå kjøpt sin første leilighet i Bodø.

 

5 gode grunner til å kjøpe sin første bolig i borettslag

 1. Det er ofte rimeligere å komme seg inn på boligmarkedet – du slipper dokumentavgift til staten og en del av kjøpesummen er ofte finansiert med fellesgjeld.
 2. Trygghet både sosialt og økonomisk.
 3. Det er forutsigbart hvor du som andelseier ikke får store uforutsette utgifter med tanke på drift og vedlikehold.
 4. Alle deler på utgiftene for vedlikehold.
 5. Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Medlemsfordeler for unge boligkjøpere

Som Nobl-medlem får du rabatter og bonuser hos nesten 50 ulike forretninger. Her er noen av de som kommer godt med når du har kjøpt din første bolig og kanskje har behov for å spare noen kroner:

Bolig og interiør 

 • Tilbords: 5 % bonus
 • Flügger Farve: 5 % bonus og 20 % rabatt
 • Nobl Strøm: 2 % medlemsbonus, god strømpris

Klær og sport 

 • Bubbleroom: 4 % bonus
 • Sport1: 15 % rabatt
 • Family Sports Club: Medlemspris, kr 479,- pr mnd.

Diverse

 • Colosseum Tannlege: 5 % bonus og 10 % rabatt på tannsjekken
 • K. Hansen: 2 % og opptil 15 % rabatt
 • DNB: Medlemspris på boliglån

Hvorfor bør man ha samboeravtale?

En samboeravtale kan være med på å gjøre både samlivet og et eventuelt brudd enklere for begge parter. Også samboere som har bodd sammen i flere år, bør tenke gjennom om de nå skal lage en avtale.

Lei din egen bolig før du kjøper den

Leie før eie modellen gir Nobl-medlemmer mulighet til å opparbeide seg opp egenkapital nok til å komme seg inn på boligmarkedet. Har du ikke tilstrekkelig egenkapital for boligkjøp er du i målgruppen for denne boligmodellen.

Gå foran i køen – over hele landet!

Skal du flytte langt og etablere deg i ny by? Om årsaken er jobb, kjærlighet eller studie, kan du bruke ditt Nobl-medlemskap til å kjøpe eller leie bolig.

Slik får du sommerfin terrasse

Barbeinte føtter på et mykt og godt terrassegulv. Lange, lyse kvelder med utekos. Nå er den her igjen, sommersesongen, og det er tid for å vedlikeholde og klargjøre terrassen. Eller kanskje du skal bygge ny terrasse?

Gode hjem hele livet

Å være en del av et borettslag eller sameie er et perfekt utgangspunkt for å etablere gode bomiljø. Her yrer det av mennesker i alle aldre og livsfaser. Lekekameraten er aldri langt unna og gode naboer stiller opp for hverandre, enten med en utstrakt hånd eller en kaffekopp i solveggen. Fordi alle fortjener et godt hjem og et godt bomiljø å bo i.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.