Gå til hovedinnhold

Et trygt alternativ for familien Andersen

Det er kanskje ikke så rart at familien Andersen trives så godt i Rensåsparken borettslag. Der er det kort vei til alt, naboene stiller opp for hverandre og barna får seg lett egne borettslagvenner.

– Vi har ikke angret et sekund på at vi flyttet hit, forteller Maylén Andersen (31).

Det er rundt et år siden hun flyttet inn i leiligheten i Rensåsparken borettslag, sammen med ektemannen Thomas (32), sønnen Jakob på to år og to bonusbarn. Reisen gikk da fra enebolig i rekke på Tverlandet, til en litt mindre leilighet med både byliv og natur som nærmeste nabo.

– Vi fant egentlig ganske raskt ut at Tverlandet ble for øde for oss, og at vi heller ville bo nærmere byen. Kort fortalt solgte jeg boligen vår på Tverlandet og kjøpte denne mens han var på jobb, sier Maylén og gir et lurt blikk til Thomas.

– Jeg var sånn halvveis informert, altså. Jeg hadde sett prospektet og vært med på visning, så vi var enige om å kjøpe, påpeker Thomas med et smil.

Et trygt alternativ

Familien stortrives i borettslaget sitt, ikke minst fordi det gir en økonomisk trygghet.

– For oss er det veldig praktisk å betale en samlet sum hver måned, også fikser borettslaget resten. Da vet vi alltid hva som kommer av utgifter, og vi slipper en del av de uforutsette tingene. Dessuten dekker felleskostnadene nesten alt, forteller de.

Men det som betyr aller mest for småbarnsfamilien er følelsen av fellesskap og trygghet. Alle kjenner alle, naboene stiller opp for hverandre, og barna kan leke og vokse opp i trygge omgivelser.

– Vi har en koselig liten hageflekk og flere lekeplasser rett i nærheten, så vi har alltid ungene i nærheten. Jakob har faktisk to venner i borettslaget, som han også går i barnehage med, og de leker ofte sammen. Det synes vi er veldig fint.

Setter pris på det gode naboskap

At det er godt naboskap i borettslaget, er det ingen tvil om. Flere ganger har naboene stilt opp for dem, enten det gjelder små tjenester – eller litt større.

– Da vi pusset opp kjelleren, skulle vi endelig realisere drømmen min om eget vaskerom, forteller Maylén og begynner å le.

Og da alt måtte skiftes ut under renoveringen, ble paret plutselig stående uten varmtvannstank – og muligheten til å vaske klær.

– Det er litt krise når vi har et barnehagebarn, fortsetter hun.
Men krisen lot seg heldigvis avverge. En snill nabo kom nemlig til unnsetning.

– Vi fikk låne vaskemaskinen hennes. Og ikke nok med det, hun både vasket, tørket og brettet klærne våre, forteller Thomas.

Akkurat det sier ganske mye om livet i Rensåsparken borettslag, forteller de. Det er et sted der naboene stiller opp for hverandre når de trengs.

– Det gjør så mye med trivselen, og ikke minst tryggheten, når du vet at alle naboene er der for hverandre. Så lenge alle tre har det bra, så blir vi boende her. Og det har vi nå, smiler Maylén.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.