Gå til hovedinnhold

Familien Rogne kjøpte seg mer tid sammen som familie

Da familien Rogne flyttet fra Tromsø til Bodø, drømte de om enebolig i Vestbyen. I stedet endte de opp i Bodøsjøen borettslag – og med på kjøpet fulgte både trygghet og kvalitetstid.

Men å flytte inn i borettslag var noe hverken Cathrine (32) eller Henning (38) hadde sett for seg. De hadde nylig bodd i enebolig i Tromsø, og likte friheten det førte med seg.

–  Vi var vant til å kunne gjøre hva vi ville, når vi ville. Det er jo noe med å bo rundt mye folk, spesielt når man har små barn eller skal pusse opp, begynner Cathrine, men blir avbrutt av sønnen Georg på 4 år som turner over sofakanten.

– Vel, det er ikke alltid like enkelt å opprettholde stilletidene, ler hun.

Skeptiske til borettslag

Da småbarnsfamilien flyttet fra Tromsø til Bodø i begynnelsen av august 2020, så de for seg å kjøpe bolig i sentrum. Og de var ikke fremmed for tanken om å bo i en stor enebolig i Vestbyen.

– Dessverre strakk ikke egenkapitalen helt til, så da måtte vi finne noen andre alternativer, forteller Henning.

Det var dermed en noe motvillig Cathrine som ble med Henning på visning – i en litt eldre leilighet i Bodøsjøen Borettslag.

– Jeg må innrømme at jeg var skikkelig skeptisk. Er det veldig lydt der? Hvor mye hører man naboene? Og ikke minst fryktet jeg «borettslagpolitiet», ler hun.

Og Cathrine var heller ikke særlig imponert da hun faktisk fikk se boligen. Det var mørkt ute under visninger, så de fikk hverken se den de gode lysforholdene eller den fine utsikten.

– I tillegg så vi raskt at det var en del jobb som måtte gjøres for å få det akkurat sånn som vi ville ha det, påpeker Cathrine.

Bodøsjøen borettslag er et trygt og barnevennlig borettslag, forteller Cathrine og Henning.

-Så potensiale

Til tross for et litt dårlig førsteinntrykk, så paret likevel potensiale i leiligheten.
Det er en stor leilighet, med tre soverom og god gulvplass. Der har barna plass til å boltre seg fritt, uten at de risikerer å rive ned dekorasjoner eller møbler.

– Vi måtte jo bare prøve, sier de.

Så da tok de sjansen på borettslag – og la inn bud på leiligheten. Langt under takst.

– Det var kun noen få som kom på visning, og ingen av de la igjen bud. Så vi endte opp med å legge inn bud 150.000 kroner under takst, forteller Henning.

– Vi trodde ikke egentlig selger skulle akseptere budet, ler Cathrine.
Men i november 2020 kunne altså familien feire boligkjøpet med en skål. Og med litt oppussing gjorde familien det til sitt hjem – i en noe mer moderne stil.

– Fordelen med å bo i borettslag er i hvert fall at du slipper å pusse opp fasaden selv, ler Henning.

Får mer tid sammen

Samtidig begynte de å smake på flere av fordelene med å bo i borettslag.
Nemlig forutsigbarheten.

Ved å betale en liten sum fellesutgifter hver måned, slipper de å tenke på ting som å bytte vinduer, male fasaden og klippe gress.

De trenger rett og slett ikke å vie det en tanke.

– For oss betyr det at vi kan bruke helgene på å være sammen med barna. Vi har fått mer kvalitetstid sammen som en familie, og det setter jeg veldig pris på, forteller Cathrine.

Borettslaget har rett og slett gitt dem en frihet de ikke hadde hatt før, da de bodde i enebolig.

Ikke minst har det gitt barna et trygt sted å vokse opp.

For sønnen Georg på fire kan til og med gå ut på lekeplassen, helt alene, fordi Cathrine og Henning kan følge godt med fra stuevinduet.

– Han har fått oppleve masse mestring, og har allerede fått seg flere venner i borettslaget, forteller Cathrine.

At de skulle trives så bra i borettslag som de gjør, hadde de faktisk aldri trodd.

– Vi trives overraskende bra, så vi er utrolig glade for at vi faktisk tok sjansen, sier Cathrine.

I Bodøsjøens trygge omgivelser har Georg opplevd mestringsfølelse. – Jeg lærte meg å sykle uten støttehjul i sommer, sier han stolt.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.