Gå til hovedinnhold
Bærekraft Nobl spons

Ryddet nabolaget med støtte fra Nobl spons

Innstrandens håndballjenter har ryddet tre nabolag i Bodø for søppel, noe som bidrar til å skape hyggeligere bomiljø for alle. Som takk for innsatsen mottar jentene et bidrag fra Nobl spons.

Publisert: 25. juni 2024

Madelen, Mia, Tia, Milla, Ella, Sanna, Marie, Milda, Lina, Mathilde, Therese, Emilie på Innstranden J12 har gjort en iherdig innsats for å rydde nabolaget for søppel.

Å plukke søppel i nabolaget er en liten innsats som kan ha stor innvirkning på både miljøet, helsen vår, økt trivsel og styrket fellesskap. Det har håndballjentene til Innstranden J13 tatt ansvar for da de nylig ryddet områdene Alstad, nedre Hunstad, Mørkvedbukta og området rundt Mørkvedhallen for søppel i løpet av en ettermiddag.

Mye søppel

– Vi fikk samlet inn masse avfall på de timene vi var ute og ryddet. Flere var rystet hva folk har valgt å kaste i naturen. Vi fant blant annet en presenning, en kasse på hjul og en ovn i elva ved Mørkvedhallen og en stor fiberduk i skogen på nedre Hunstad, forteller Carina Rist, en av foreldrene som deltok i ryddeaksjonen.

Carina Rist med ovnen som ble funnet slengt i elva.

Langs veiene var det også mye snus, sjokoladepapir og en del russekort, men laget fikk også bonus i form av en stor pose med flaskepant, ifølge Rist.

Hun forteller om et høyt engasjement både fra spillere og foreldre som deltok i ryddeaksjonen og oppsummerer det hele som en fin ettermiddag ute i duskregnet.

– Det ble lagt ned en super innsats av alle sammen. En perfekt og meningsfull sesongavslutning, forteller hun.

Det var høyt engasjement og stor ryddevilje på både spillere og foreldre.

Eget initiativ

Etter sommeren går jentene opp i 14-årsserien, og da det blir det mer reising for å spille seriekamper både i Lofoten og Vesterålen, samt turneringer. For å spe på med midler til lagskassen, tok jentene selv initiativ til ryddeaksjonen. Laget søkte Nobl Spons om 10.000 kroner. Noe av midlene skal dekke kostnader for avfallshåndtering og utstyr til plukkingen, resten av pengene går til lagkassen for det gode dugnadsarbeidet. En slik innsats for miljøet er Nobl gjerne med og sponser.

Her er bare litt av skrotet som ble funnet i løpet av noen ettermiddagstimer

– Nobl oppfordrer alle til å ta grep for å rydde opp i nabolaget sitt. Det er så mange fordeler med et ryddig og rent nabolag og håndballjentene med foreldre skal ha stor kred for innsatsen de har utvist. Dette vil vi se mer av i nærmiljøet, sier leder for marked og kommunikasjon i Nobl, Iris Lyngmo.

Nobl fikk inn svært mange søknader til vårens utdeling og i år var det mange som søkte midler hvor de skulle rydde nærområdet som takk for bidraget. Nobl har ikke mulighet til å støtte alle som søker, men i tillegg til Innstranden-jentene har også Miljøagentene i Vågan og Lødingen Kystlag fått midler til å rydde i nærområdene sine.

Tommelen opp for fullført ryddeaksjon

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.