Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret

Nobl Advokat med gode tips før generalforsamlingen og årsmøtet

Det nærmer seg tiden for generalforsamling og årsmøtet. Styret bør allerede nå begynne å tenke på hvilke saker de ønsker å behandle og eventuelle vedtektsendringer de ønsker.

Karen Fagervik Omnes og Benedicte Björkfors i Nobl Advokat bistår gjerne styrene i forkant av generalforsamling eller årsmøte,

Mange borettslag og sameier ønsker å endre vedtektene sine før generalforsamlingen eller årsmøtet. Erfaringsmessig vil mange boligselskap ha det travelt utpå våren med årsregnskap og det er derfor et fint tidspunkt for styret å se på dette allerede nå.

Typiske vedtektsendringer kan være endring eller spesifisering av vedlikeholdsansvar, regulering av ansvar for egenandel ved bruk av boligforsikringen , eller at styret ønsker en generell gjennomgang og oppdatering av vedtekter.

Gratis advokathjelp

For de boligselskapene som er totalforsikret gjennom IF, inkluderer denne også advokatforsikring. Ordningen innebærer at boligselskapene har adgang til å benytte seg av 15 timer juridisk rådgivning fra Nobl Advokat hvert år, som vil dekkes gjennom forsikringen.

Juridisk rådgivning omfatter blant annet spørsmål i forbindelse med vedtektsendringer, klager på andels/seksjonseiere, eller andre juridisk spørsmål boligselskapene måtte ha i tilknytning til, drift og vedlikehold av boligselskapet.

Hjelp til saksfremlegg

Dersom styret har et saksfremlegg som er komplisert å utarbeide, kan dere også benytte Nobl Advokat til å veilede dere i prosessen. Advokatene våre kan også gjøre vurderinger knyttet til saker styret ønsker å behandle, dette kan for eksempel være hvis dere skal i gang med vedlikeholdsprosjekter.

Dere kan også be om juridisk bistand fra Nobl Advokat på årsmøtet eller generalforsamlingen.

Dette kan Nobl Advokat bistå styrene med:

 

· Vurdering av saker som skal behandles – hvis det skal gjennomføres endringer eller vedlikehold av bygningsmassen – Nobl Advokat kan vurdere flertallskrav, om vedtaket kan stride mot mindretallsvernet, hva som bør være med av informasjon i saksfremlegget og hva styret burde informere om i møtet

· Vedtektsendringer – er det behov for en gjennomgang av vedtektene, er vedlikeholdsansvaret i henhold til praktisert fordeling, er det annet som kan være lurt å ta inn i vedtektene (f.eks. hvis det er noen av beboerne som har fått bygget ut boligen og som skal ha vedlikeholdsansvaret for utbygget. Ønsker styret en presisering av vedlikeholdsansvaret knyttet til f.eks. balkonger eller garasjer).

· Det er noen boligselskaper som er redd for at det skal oppstå brann i boder og garasje grunnet lading av elsparkesykler, ikke godkjent lading av elbil, og lading av andre elektriske artikler som verktøy, lykter og lignende. Det kan derfor inntas regler i vedtektene som f.eks. forbyr lading uten tilsyn av elektriske artikler i garasje/boder.

· Det er for tiden flere som ønsker å få endret bestemmelsen om bruk av forsikringen slik at egenandelen i større grad må dekkes av eier.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.