Gå til hovedinnhold
Nyheter

Gikk seg til 15.000 kroner i 8 Nobl-mil

I konkurranse med 257 andre ble Ann-Lisbeth Skjellvik trukket ut som vinneren av et gavekort hos Sport1 på hele 15.000 kroner for deltakelsen i 8 Nobl-mil på 8 uker. ­ – Utrolig moro, sier den glade vinneren.

 

Årets glade vinner i 8 Nobl-mil på 8 uker ble Ann-Lisbeth Skjellvik. Foto: Marthe Mølstre

– Jeg ble litt satt ut med det samme Runar i bedriftsidretten ringte meg. Det var aldri i mine tanker at jeg skulle vinne hovedpremien. Men så moro da, fortsetter Ann-Lisbeth Skjellvik.

Går hver dag

Hun jobber hos SKS Produksjon, med kontor i Sundsfjord, men bor i Skjellvik på Sandhornøy, og har deltatt i bedriftsidrettens åtte mil på åtte uker i alle år. Den aktive arkivlederen på Sandhornøy, er glad i å gå turer i skog og mark og noterte seg med rundt 91 kilometer på åtte uker. Det reelle antallet er nok mye høyere.

– For meg som har en stillesittende kontorjobb, er det viktig å være i bevegelse etter jobb, så jeg går hver dag. Men jeg var ikke så flink til å registrere turene mine. Det ble litt nå og da.

I SKS-konsernet var det flere som deltok gjennom bedriftsidrettslaget sitt, men blant de 15 kollegene i Sundsfjord var det bare to som var med på i årets konkurranse.

Piggsko på ønskelisten

Ann-Lisbeth håper storgevinsten kan lokke flere kolleger med på neste års 8 Nobl-mil på 8 uker.

– Det er en fin motivasjon til å komme seg ut, og årets konkurranse ble i tillegg veldig artig siden jeg vant. Jeg håper flere på jobb vil være med og kanskje jeg kan få med noen naboer også.

– Hva skal du bruke premiesummen på?

– Det er mye penger å handle for, så jeg må tenke litt over det. Men etter den isete vinteren vi har hatt i år, så står piggsko høyt på ønskelisten. Jeg liker også godt å gå på ski, så jeg vurderer å skaffe meg felleski.

Rekordlangt

I år var det påmeldt totalt 368 deltakere, som er noe lavere enn i fjor, men til gjengjeld har deltakerne gått betydelig lengre enn i 2023.  I løpet av de åtte ukene fra 26. februar til 22. april har deltakerne tilbakelagt hele 535777,928 kilometer. Det tilsvarer jorden rundt en gang + Norge på langs seks ganger!

– Det er veldig, veldig langt, sier en imponert Runar Mellem i Nordland Bedriftsidrett.

Han forteller at målet om 8 mil på 8 uker ikke er en helt tilfeldig distanse, men et mål de aller fleste skal kunne klare å oppnå.

– Fordelt på antall uker vil det si at man må gå, løpe eller gå på ski 1 mil pr uke. Norske helsemyndigheter anbefaler å være i 150 minutters moderat aktivitet pr uke. Dersom en gjennomsnittlig person går med litt fart i 1 mil, bruker personen om lag 150 minutter på den distansen. Med andre ord, det skal ikke mye til for å klare anbefalingen, påpeker Mellem.

258 klarte målet

Av de 368 var det totalt 258 deltakere som klarte målet om 8 mil på 8 uker og som dermed var med i trekningen om et gavekort på 15.000 kroner og to par Hoka-sko.

Vinnerne ble trukket ut i Nobls lokaler av Runar Mellem fra Bedriftsidretten og administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Trekningen av de tre premiene ble foretatt i Nobls lokaler av Runar Mellem og Mona Liss Paulsen.

De som vant var:

Gavekort på 15.000 kroner på Sport1

Ann Lisbeth Reidun Jensen Skjelvik

Hokasko:
Tom Erik Olsen
Anders Fredrik Åvangen

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.