Gå til hovedinnhold
Nyheter

Bygger mot strømmen – nå er arbeidet i gang i Kvartal 3

I en tid med rekordlav boligbygging i hele landet går Nobl mot strømmen og setter nå i gang byggingen av Kvartal 3. – Vi må ta vårt samfunnsoppdrag også i nedgangstider for å holde hjulene i gang. Nå ser vi også tendenser til at markedet er i ferd med å snu.

 

Thomas Normann Johnsen, Mona Liss Paulsen og Håvard Engseth er glade for at byggingen av Kvartal 3 nå er i gang.

Det sier administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Hun er på byggetomta sammen med prosjektdirektør Håvar Engseth og megler for nybolig i DNB, Thomas Normann Johnsen. Gravemaskinene har akkurat tatt sine første grafs i tomta til det som skal bli 59 leiligheter midt i Bodø sentrum.

Feil å bremse nå

De tre mener timingen for å sette i gang byggingen av Kvartal 3 er helt riktig.

– Byggebransjen har historisk sett gått i en syklus med oppgangstider og nedgangstider. Akkurat nå er vi inne i en nedgangstid og for oss blir det helt feil å sette bremsene på. Vi må ta vårt samfunnsoppdrag også i nedgangstider, for å holde hjulene i gang. Å få en fullstendig stans i boligbyggingen over en lengre periode i Bodø, ville drevet boligprisene enda mer opp. Det håper jeg vi klarer vi å unngå med å sette i gang Kvartal 3, sier Paulsen.

Hun legger ikke skjul på at det har vært noen ekstra runder rundt forhandlingsbordet for å komme i gang med byggingen. Prisøkninger, høyere renter og et utfordrende boligmarked har vært krevende, men for Nobl er det kanskje viktigere enn noen gang å holde byggeaktiviteten oppe, selv uten forhåndssalget som vanligvis er et krav før man kan stikke spaden i jorda.

– Det har de siste årene vært høy byggeaktivitet i Bodø med mange prosjekter gående samtidig. I dag er det etter det vi kjenner til kun Kvartal 3 som er planlagt igangsatt i nær fremtid, og som skal stå ferdig i løpet to år. Vi tror på en økende etterspørsel etter nye boliger i Bodø når disse leilighetene nærmer seg ferdigstillelse, tilføyer prosjektdirektør Håvard Engseth.

Økende interesse

Hittil er det solgt leiligheter for 95 millioner i Kvartal 3. Noe som i utgangspunktet er lavere enn det man normalt ville satt i gang bygging med. Men Paulsen, Johnsen og Engseth er ikke bekymret.

– Vi ser en forsiktig optimisme i markedet i Bodø nå. Prisene på bruktbolig økte mye mer enn forventet i januar og vi ser tendenser til at det går raskere å selge bruktboliger. Og vi har merket en økende interesse for Kvartal 3 i løpet av de siste dagene, tilføyer Thomas Normann Johnsen og minner om at det nærmer seg frist for å kunne gjøre egne tilvalg i leilighetene i Kvartal 3.

– Mange kjøpere ønsker å sette sitt preg på blant annet kjøkken og bad. De fristene går ut i mars, så dersom noen aktuelle kjøpere sitter på gjerdet og venter, er det lurt å slå til nå, sier han.

Dobbelboligforsikring

For å øke tryggheten til boligkjøpere i et mer usikkert marked som vi har nå, lanserte Kvartal 3 nylig dobbeltboligforsikring. Denne gir kjøpere garanti mot doble boutgifter dersom det tar tid å selge nåværende bolig.

– Forsikringen dekker ekstra kostnader med opptil 15.000 kroner per måned i inntil 9 måneder, dersom man ikke får solgt nåværende bolig før overtakelse av leiligheten i Kvartal 3. Den ser vi blir godt mottatt av aktuelle kjøpere som en trygghet, sier Thomas Normann Johnsen.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.