Gå til hovedinnhold
Beboer

Avregning lån fellesgjeld

I løpet av januar vil en del andelseiere i borettslag enten motta en kreditnota eller faktura som gjelder spesifisert innkreving av renter og avdrag på fellesgjeld for 2023.

Enkelte borettslag har spesifisering av renter og avdrag på lån, på sine felleskostnader. Den spesifiserte innkrevingen av renter og avdrag på fellesgjeld sikrer at hver enhet eller andelseier bidrar til felleskostnadene på en rettferdig måte.

For disse andelseierne beregner forretningsføreren den delen av felleskostnadene knyttet til renter og avdrag gjennom året, basert på rentenivå og lånevilkår.

Når årsoppgaven fra banken foreligger ved årets slutt, vet en nøyaktig hva borettslaget har betalt inn til banken, og endelig avregning sendes ut til andelseierne. Avregningen vil vise om du som andelseier har betalt for mye eller for lite renter og avdrag i løpet av året. Det er denne avregningen som nå kommer enten i form av penger til gode eller en restfaktura dersom du har innbetalt for lite i forhold til faktiske kostnader.

Avregningene vil bli sendt ut i løpet av perioden 4. til 31. januar.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.