Gå til hovedinnhold
Boligforvaltning

Viktige endringer i tertialrapportene

For Nobl er det viktig å gjøre styrehverdagen enklere for dere. Ett av de tiltakene vi har jobbet med den siste tiden, er forbedringer i forbindelse med perioderapporteringen. Fra og med september vil endringene tre i kraft i portalen.

Tidligere ble følgebrev og regnskapsrapport publisert som et dokument i portalen. Men fra og med september skjer det en viktig endring i hvordan styret vil se disse perioderapportene.

Portalen har nå fått en ny og oversiktlig løsning for perioderapporter. Styret kan nå enkelt i menyfeltet økonomi se den aktuelle perioderapporten. For de styrene som har vært med i piloten i utviklingen av nye perioderapporter, så vil de også kunne se tidligere rapporter under økonomisk oversikt. På sikt vil også de andre styrene få denne tilgangen.

Ved neste perioderapportering, vil du sammen med ditt selskaps likviditetsbarometer ha enkel tilgang til perioderapportene Nobl har produsert for boligselskapet. Hele styret vil også få varsel via e-post når ny perioderapport publiseres. I e-posten vil det også følge med link samt beskrivelse av hvor i portalen du finner perioderapporten.

Vi har også oppdatert forsiden til rapporten slik at styret enkelt kan se likviditeten, avvikene mellom regnskap og budsjett, og kommentarer knyttet til deres rapport.

Slik vil det se ut inne på siden i Portalen for perioderapportene.

Mer oppdaterte tall

Endringene i perioderapporteringen skal bidra til å forenkle og automatisere tidkrevende og manuelle prosesser ved bruk av kunstig intelligens.

For deg som kunde betyr dette raskere behandling og bokføring av bilag. Noe som gir styret et regnskapsbilde som til enhver tid er oppdatert. Fremtidig rapportering til offentlige myndigheter vil også kunne skje i elektronisk format.

Vi har også flere spennende forbedringer som vi jobber med å få i mål. Noe vi håper å ha på plass løpet av kort tid er at styrene skal kunne se økonomisk status fortløpende og ikke tertialvis (hver 4. måned) som har vært praksis tidligere. Dette vil gi styret til enhver tid bedre oversikt over økonomien i boligselskapet.

Har dere spørsmål knyttet til endringene er det bare å ta kontakt med din forvaltningsrådgiver. Vi setter også stor pris på tilbakemeldinger om den nye rapporten.

 

Aud Elin Jensen

Forvaltningsrådgiver og statsautorisert regnskapsfører

Erlend Svartsund

Forvaltningsrådgiver og avdelingsleder Lofoten og Vesterålen

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.