Gå til hovedinnhold
Nyheter

Tror på høyere boligpriser i tiden fremover

60 prosent av husholdningene tror at boligprisene fortsatt vil stige og ligge på et høyere nivå om ett år enn de gjør i dag.

Det viser NBBLs boligmarkedsbarometer for mai. Mens et solid flertall tror på fortsatt prisvekst til tross for mange renteøkninger det siste året, er det bare 11 prosent av de spurte som tror at boligprisene vil falle det neste året. 29 prosent tror på uendrede boligpriser det neste året. Samtidig er det nesten 90 prosent av de spurte som forventer flere rentehopp.

– Folks boligprisforventninger holder seg på et høyt nivå samtidig som de fleste også tror på høyere boliglånsrenter fremover. Husholdningene vurderer altså at lånekostnadene skal opp fra et allerede svært høyt nivå, og at boligprisene likevel skal videre opp. Resultatene har trolig sammenheng med at boligprisene har holdt seg godt oppe på tross av renteøkningene, og at husholdningene vektlegger seneste utvikling når de danner sine forventninger, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL i en pressemelding.

Boligprisforventningene har tatt seg kraftig opp det siste halve året, men holdt seg om lag uendret den siste måneden. Boligprisforventningene var høyere i mai i år enn det som har vært gjennomsnittet siste 5 år.

Andelen som tror at boliglånsrentene skal videre opp økte i mai. 88 prosent oppga at de venter høyere boliglånsrenter ett år frem i tid, opp fra 84 prosent i april. Det var særlig andelen som tror at rentene skal øke mye som vokste den siste måneden.  18 prosent tror rentene skal øke mye. Renteforventningene har tatt seg relativt kraftig opp siden januar. Bare 11 prosent tror at boliglånsrenten er lavere om ett år.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.