Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret

Ny kundetilfredshetsundersøkelse: Styrelederne gir denne gjengen toppscore!

Styrelederne er totalt sett svært godt fornøyde med tjenestene Nobl leverer. Aller mest fornøyd er de med regnskapstjenester, rådgivning og juridiske tjenester. – Nok et år oppnår Nobl svært gode tilbakemeldinger, men vi ser også områder vi skal bli enda bedre på.

 

Nobl Forvaltning med denne blide gjengen med øverst fra venstre Anders Åvangen, Simen Nilsen Benonisen, Robin Nilssen, Jan Braastad, Elisabeth Eide Nilsen, Jeanette Schau Tangstad og Aud Elin Jensen er opptatt av å gi styrene i boligselskapene en best mulig hverdag. Nå vil de i samarbeid med de andre avdelingene i Nobl invitere til jevnlige frokostmøter om aktuelle tema.

Det sier leder for forvaltning og kundekontakt i Nobl, Jan Braastad etter at Nobl for tredje året på rad har spurt styrelederne om deres tilfredshet med Nobl som leverandør. Og tilbakemeldingen er nok en gang svært bra, hvor styrelederne i Nobls boligselskaper gir en samlet kundetilfredshet på 76,2 av 100 KTI-score.

– For tredje år på rad gir styrelederne oss svært gode tilbakemeldinger på den jobben vi gjør, og det setter vi veldig stor pris på. Samtidig er målet med slike undersøkelser å finne ut hvor vi kan bli enda bedre og det har vi fått gode tilbakemeldinger på, sier Jan Braastad.

Mest fornøyd med forretningsførsel

Aller mest fornøyd er styrelederne med området forretningsførsel og regnskapstjenester, hvor respondentene gir en score på hele 5,4 av 6 mulige poeng. Rett bak finner vi rådgivingstjenesten som får 5,1 og juridiske tjenester som får en score på 4,9 av 6 mulige poeng. Det er også gledelig å se at fornøydheten med bruk av Nobl Prosjekt til rehabilitering og vedlikehold av boligmassen scorer høyere i år enn tidligere.

– Vi har jobbet bevisst med å forbedre våre tjenester innenfor rehabilitering og vedlikehold, og det er hyggelig å se at dette har gitt resultater, sier ledere for Nobl Prosjekt, Hans Kristian Rabben.

Styrelederne beskriver Nobls sterke sider i undersøkelsen og ord som rådgiving, tilgjengelighet, oppfølging og regnskap utmerker seg.

 

Styrelederne ble i undersøkelsen også bedt om å rangere hva som er viktigst for dem av seks forhåndsdefinerte områder. Tilgjengelighet på rådgivertjenesten og enkel styreportal er i år som tidligere viktigst, med god rådgivning i forbindelse med økonomiske beslutninger på en tredjeplass.

– Mange styreledere opplever nå en utfordrende tid med høye renter og økte levekostnader og vi ser et økende behov for å bruke rådgiveren sin som sparringspartner i økonomiske spørsmål. At mange av våre boligselskaper også er tilknyttet Klare Finans gir dem en viktig trygghet i en utfordrende tid, påpeker Braastad.

Styrelederne er også spurt om hvor bra Nobl leverer på de tjenestene som er viktigst for dem.  Styrelederne vurdere Nobl å være svært gode både på tilgjengelighet (5,1 poeng) og økonomisk bistand (4,9 poeng), men er litt mindre fornøyde med styrerportalen som får 4,4 av 6 poeng.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre produkter og tjenester og denne årlige undersøkelsen er en svært viktig tilbakemelding til oss, for å vite hvor vi må sette inn støtet. Selv om styreportalen får gode tilbakemeldinger fra mange styreledere, så ser vi at denne må vi jobbe videre med å utvikle og vi skal selvsagt lytte til styrene, sier Jan Braastad.

Skal bli bedre

Styrelederne i alle våre tre geografiske områder, Helgeland, Bodø og Salten samt Lofoten og Vesterålen gir samlet Nobl en score på 76,2 som er en liten nedgang fra 2022 hvor Nobl fikk hele 79,5 poeng av 100 mulige. På spørsmål om hvor fornøyde styrelederne totalt sett er med Nobl oppnås det en poengscore på 79,3.

At Nobl har en nedgang i samlet score fra i fjor til i år, er noe Braastad og Nobl ikke er fornøyde med og han varsler at det allerede er satt i gang tiltak for å forbedre tjenestene.

– Vi er stolte og ydmyke over de mange gode tilbakemeldingene vi får og så skal vi jobbe med å gjør det som er bra enda bedre, og der vi scorere lavt skal vi lage en plan for å forbedre oss til neste års undersøkelse. For vi kan bli bedre på alt. I år ser vi en nedgang i tilfredshet hos sameiene sammenlignet med borettslagene, i 2022 var det motsatt. Dette vil vi finne ut av. Vi ser også at opplæringen i bruk av Portalen og onboarding av nye styrer er områder vi må forbedre. Jeg vil rette en stor takk til styrelederne som har tatt seg tid til å evaluere oss, for dette er svært viktige tilbakemeldinger for at vi skal kunne gi boligselskapene best mulige tjenester, avslutter Braastad.

Fakta om undersøkelsen:

  • Kundetilfredshetsundersøkelse gjennomført av Ziel Consulting AS på vegne av Nobl
  • Sendt ut på e-post til alle styrelederne som benytter Nobl forvaltning i mai 2023 til totalt 276 respondenter.
  • 112 styreledere svarte på undersøkelsen, noe som utgjør en svarprosent på 40,6, en liten nedgang fra 2022 hvor 44,7 prosent av styrelederne deltok.

Erlend Svartsund

Forvaltningsrådgiver og avdelingsleder Lofoten og Vesterålen

Aud Elin Jensen

Forvaltningsrådgiver og statsautorisert regnskapsfører

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.