Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret

Nobl-kundene får gunstigere renteøkning av DNB

Norges Bank har i mai økt styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. DNB har på bakgrunn av rentehevingen besluttet å justere renten på boliglån og innskudd med 0,25 prosentpoeng. Kunder forvaltet av Nobl slipper unna med en økning på inntil 0,20 prosentpoeng.

Publisert: 22. mai 2023

Renta fortsetter som varslet å stige og i mai kunngjorde Norges Bank nok en økning på 0,25 prosentpoeng. Som ventet har DNB nå varslet at boliglån og innskudd i privatmarkedet får en renteøkning på 0.25 prosentpoeng. Er du kunde i Nobl med lån i DNB slipper du noe rimeligere unna. Her øker renten med 0,20 prosentpoeng gjeldende fra 9. juni.

Svært gunstig avtale med DNB

– Nobls forvaltningskunder har i utgangspunktet en svært gunstig avtale med DNB som for de fleste boligselskaper utgjør flere titalls tusen kroner, enkelte av våre kunder sparer flere hundre tusen kroner i årlige rentebesparelser. Det er derfor gledelig å se at DNB nå også setter lånerenten til våre kunder lavere enn i markedet ellers. Likevel har vi full forståelse for at våre boligselskaper og deres beboere begynner å merke renteøkningene nå, sier forvaltningsrådgiver Simen Benonisen i Nobl.

Dersom boligselskapene opplever problemer med for eksempel betalingsviljen til beboere, eller har andre utfordringer knyttet til de mange renteøkningene, oppfordrer han styrene å ta kontakt med sin forvaltningsrådgiver for råd og veiledning. De boligselskaper som er forvaltet av Nobl og som har finansieringsordning fra Klare Finans, kan være sikre på å få inn felleskostnadene uansett.

Trygghet gjennom Klare finans

– Skulle en eller flere beboere få problemer med å betjene felleskostnadene vil finansieringsordningen fra Klare finans sørge for at boligselskapet får de månedlige felleskostnadene man forventer, uavhengig om alle beboerne har betalt eller ikke. Klare finans forskutterer eventuelle ubetalte felleskostnader og følger opp ubetalte krav mot beboer på vegne av boligselskapet og styret. Dette er rett og slett en forsikringsordning som gir styret en bekymring mindre i hverdagen. Man er sikret penger inn til enhver tid, påpeker Benonisen.

Alle boligselskaper som er kunder i DNB, vil få informasjon om renteendringen i portalen.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.