Gå til hovedinnhold
Nobl samfunn Nobl spons

Nobl har signert ny avtale med Kirkens Bymisjon

Nobl har inngått et nytt femårig samarbeid som værekraftspartner med Kirkens Bymisjon som sikrer 130.000 kroner i året til bymisjonens viktige arbeid for å gi vanskeligstilte mennesker et verdig og godt tilbud.

Værekraft er et fellesbegrep for det arbeidet Kirkens Bymisjon gjør for at mennesker skal oppleve respekt, rettferdighet og omsorg. Som værekraftspartner skal Nobl bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn og dermed også sosial bærekraft sammen med Kirkens Bymisjon.

– Nobl har i mange år støttet Kirkens Bymisjon og det viktige arbeidet de gjør, og for oss er dette kanskje aller viktigste bidraget vi gir, sier administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Nobl er opptatt av å sikre gode hjem til alle – uansett hvilken fase de er i livet og en viktig sosial oppgave for Nobl er også å sikre boliger til vanskeligste i samfunnet.

– Mange av våre utleieboliger er for mennesker som ikke kommer seg inn på det ordinære boligmarkedet og mange av våre beboere er også brukere av Kirkens Bymisjons mange flotte tiltak. Derfor er det viktig for oss å støtte opp om arbeidet bymisjonen gjør, sier Paulsen.

Nye lokaler

I anledning signering av ny avtale var Nobl på omvisning i bymisjonens nye flotte lokaler i første etasje i Rydmarkgården i Bodø sentrum, som huser Kirkens Bymisjon sine arbeidstiltak for mennesker som av forskjellige årsaker ikke kan være i ordinært arbeid. Daglig leder Lars Vestnes og salgs- og markedsansvarlig Sissel Qvam viser rundt i de over 1000 kvadratmeterne som blant annet byr på butikklokale, produksjonslokaler for Englefabrikken, sykkelverksted, kontorer, matstasjonen og sanitærrom for fattige tilreisende og bostedsløse – som kan benytte bymisjonens lokaler for å dusje og få seg en matbit.

I midten av lokalet er det laget en flott sosialsone som er blitt en viktig møteplass for både ansatte og brukere med blant annet et shuffleboard som bymisjonen har arvet fra Dama di som har blitt et populært samlingspunkt.

Det nye shuffleboardet arvet fra Dama di er blitt et populært samlingspunkt for alle som besøker Kirkens bymisjon i de nye lokalene i Bodø sentrum.

– Vi er veldig fornøyde med lokalene. Tidligere var vi spredt rundt på ulike lokasjoner og med dårlige forhold. Englefabrikken holdt til i kjellerlokaler. Nå er de kommet opp i dagslyset og stortrives med det, forteller Lars Vestnes.

Frykter flere trenger hjelp

I tillegg har de fått et stort matlager med store frysedisker og kjølelager for å kunne kjøre ut mat. Her får de levert overskuddsmat fra blant annet Kiwi og Coop. Demmo gård leverer de små eggene som ikke kan selges og brød kommer fra Bodø bakeri. Hver dag kjører bymisjonen ut mat til registrerte brukere. Og ifølge Vestnes er behovet større enn noen gang.

– Vi har gått fra 80 til 900 som trenger mathjelp. Blant disse er det over 150 barnefamilier. Jeg frykter nyåret dersom renten og prisene fortsetter å stige.

Administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen får omvisning i det nye sykkelverkstedet av daglig leder Lars Vestnes og salgs- og markedsansvarlig Sissel Qvam i Kirkens Bymisjon i Bodø.

Gjenbruk

Mona Liss Paulsen lar seg inspirere av Kirkens Bymisjons arbeid for å gjenbruke materialer når de nå har pusset opp de nye lokalene i Rydmarkgården. Alt av sparkel og maling er overskuddsmateriale som skulle kastes og som bymisjonen har fått. Vannklosettene kommer fra City Hotell, hvor Nobl nå skal bygge Kvartal 3 og mye av materialet har de fått av Salten ombrukssenter.

– Dette er fremtiden og slik vi alle må bli flinkere til å tenke. Det er inspirerende å se hvor fint de har fått det og ekstra gøy å høre at de faktisk kunne bruke toalettene da City Hotell ble revet, avslutter Mona Liss Paulsen.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.