Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret Nobl-skolen

Nå lanserer vi en rekke gratis digitale kurs for deg i styret

Her kommer en gladnyhet til deg som har styreverv i et boligselskap. Vi lanserer Nobl-skolen, hvor du blant annet får tilgang til en rekke digitale kurs som skal gjøre deg tryggere på styrerollen din.

For Nobl er det viktig at du som har et styreverv skal være trygg i rollen din, til det beste for både deg og hele boligselskapet – og for oss som skal bistå styrene i driften av boligselskapet. Men det er mye man skal sette seg inn, enten du er helt ny i rollen eller en gammel traver med mange år på baken.

Det omfatter alt fra nye krav til lover og regler, til hvordan du kan sikre boligselskapet en god vedlikeholdsplan.

Da er det fint å vite at vi i samarbeid med NBBL (Norske Boligbyggelags Landsforbund) har samlet en hel rekke kurs som omfatter mange aktuelle tema styret kan trenge kompetanse om.

Kurs i portalen

Og det er veldig enkelt å finne frem til kursene. Logg inn i Portalen, under punktet boligbyggelag til venstre i menyen velger du fanen kurs og opplæring. Trykk deg videre inn på Styrerskolen og her vil du finne oversikt over dine tilgjengelige kurs.

Logg deg inn og se dine kurs

– Ettersom det er litt ulike regler for sameier og borettslag er kursene tilpasset akkurat behovet til de ulike styrene. Når styremedlemmene logger seg inn med sin bruker på Portalen, vil hvert enkelt styremedlem finne kurs tilpasset nettopp sitt styre, forklarer forvaltningssjef Jan Braastad.

De første kursene som blir lansert gjennom styrerskolen er:

  • Introduksjonskurs for styremedlemmer
  • Avholde generalforsamling og årsmøte
  • Portalen – en brukerveiledning

Det er NBBL som har utviklet kursene gjennom den digitale satsingen Styreskolen, som er et opplæringstilbud på nett for styremedlemmer i borettslag og sameier. Hensikten er å gi rask og effektiv læring som er tilgjengelig når og hvor det måtte være. Kursene er bygget rundt det målgruppen lurer mest på, som for eksempel mislighold og styrets ansvar og hvert tema inneholder flere korte leksjoner slik at du skal kunne ta kurset over en periode. Gamle og nye styremedlemmer får på denne måten raskt den informasjonen de trenger for å kunne ivareta sine forpliktelser.

Nobl vil gjennom året lansere flere aktuelle kurs for styrene og vil også over påske lansere egne kurs for beboere i boligselskaper.

– Vi har mange spennende tema i kursrekken som blant annet økonomistyring og budsjettering, konflikthåndtering og HMS-kurs for å nevne noe. Men nå lanserer vi disse tre kursene først og vil følge med nye kurs ut over våren, sier Braastad som håper styremedlemmene tar seg tid til å gå igjennom de ulike kursene.

– Kursene er utviklet av NBBL som kjenner godt til alle utfordringene som borettslag og sameier i hele Norge støter på i hverdagen, og har utviklet disse kursene for oss. Det er virkelig gavepakke til styrene, avslutter forvaltningssjef i Nobl, Jan Braastad.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.