Gå til hovedinnhold
Medlem

Nå er også Søbo i Kristiansand med i storbysamarbeidet  

Nå får du som Nobl-medlem forkjøpsrett også til boliger tilknyttet Sørlandet boligbyggelag i Kristiansand. Det betyr at du nå har forkjøpsrett til hele 97.000 boliger fra Tromsø nord til Kristiansand i sør.

Nåer også Sørlandet boligbyggelag med hovedsete i Kristiansand med i Storby-samarbeidet sammen med boligbyggelag fra de største byene i Norge.

1. mars ble Søbo (Sørlandet boligbyggelag) en del av Storbysamarbeidet, en allianse mellom boligbyggelagene Tobb i Trøndelag, Bate i Stavanger, Usbl i Oslo, Vestbo og Bob i Bergen, Nobl i Bodø, Lofoten og Vesterålen og Bonord i Tromsø.

Det gir deg som Nobl-medlem tilgang til enda flere boliger. Så dersom du planlegger å kjøpe bolig på Sørlandet, får du nå også tilgang til nesten 7000 boliger gjennom Sørlandet boligbyggelag.

Les også: Bate-medlem Sigrun sikret seg Nobl-bolig på forkjøpsrett i Bodø

350.000 medlemmer

Storbysamarbeidet ble etablert i 2008 som et strategisk samarbeid mellom noen av de største boligbyggelagene i Norge, og Nobl ble en del av dette samarbeidet i 2012.

Til sammen blir det mer enn 350.000 medlemmer som kan nyte godt av sin viktigste medlemsfordel, nemlig forkjøpsretten. Og forkjøpsretten gjelder ikke bare i egen hjemby, men i alle områdene som storbysamarbeidet omfatter.

Sørlandet Boligbyggelag har forkjøpsrett til om lag 7000 boliger på Sørlandet, og disse kommer i tillegg til de mer enn 90.000 boligene som allerede er tilgjengelig i resten av landet.

Slik fungerer forkjøp i storby

Ser du etter bolig i Tromsø, Trondheim, Oslo, Bergen, Kristiansand eller Stavanger har du altså muligheten til å benytte ditt Nobl-medlemskap for å sikre drømmeboligen på forkjøp. Det fungerer på følgende måte.

·         Ettersom Nobl gikk inn i Storby-samarbeidet fra 1. juli 2012 får du ansiennitet fra denne dato (dersom medlemskapet ditt er fra denne dato, er det denne som gjelder for ansiennitet).

·         Bruker du ditt Nobl-medlemskap til å kjøpe bolig i en annen by, må du også bli medlem i boligbyggelaget hvor boligen er tilknyttet. Du beholder din ansiennitet i eget boligbyggelag.

·         Du melder forkjøp på det aktuelle boligbyggelags hjemmeside

– Storbysamarbeidet er en viktig fordel for Nobls-medlemmer, hvor blant annet studenter som skal ut og studere i andre byer kan sikre seg bolig på forkjøpsrett. Det er derfor en stor glede å ønske Sørlandet Boligbyggelag velkommen som samarbeidspartner i Storby, sier administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Les mer om storbysamarbeidet. 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.