Gå til hovedinnhold
Beboer Forvaltning og styret

Nå blir energimålerne avlest

Har ditt borettslag eller sameie fellesmåling av energi? Nå starter avlesingen av energiforbruket for inneværende år. Det betyr at du kan få en restregning eller penger tilbake basert på forbruket ditt.

Flere av boligselskapene forvaltet av Nobl har fellesmåling av fjernvarme, varmtvann, gass eller strøm. I tillegg har enkelte boligselskaper tilleggsavtale om avregning av målingsbasert energi. Det betyr at du som eier har betalt månedlig akonto-beløp tilknyttet målerne som Nobl nå skal avregne. Avregningen viser om du har betalt for mye eller for lite i forhold til faktisk forbruk.

Faktura eller penger tilbake

Nobl skal på vegne av boligselskapene avregne energimålerne per 30. november for alle de som har målingsbasert energi og vi vil starte denne jobben i uke 49. Avregningen går ut på å sette eiernes månedlige innbetalinger opp mot faktisk forbruk av energi. Så snart avregningen er unnagjort i et boligselskap, vil det bli effektuert ut faktura tilsendt fra boligselskapet til hver enkelt beboer dersom de har betalt for lite i energi ila året.

Alternativet er at beboerne får til gode beløp på for mye innbetalt. Hvor du vil ende opp, avhenger av hvor mye de har betalt i akonto målere hver måned og forbruket som har vært i perioden.

Store prisforskjeller

I løpet av et år kan det være større svingninger i energiprisene. Dette er noe vi spesielt ser i disse tider med urolige markeder og energikrise i Europa. Heldigvis har vi i nord vært skånet for de største utfordringene når gjelder energipriser. Men vi har hatt større svingninger og en økende energipris i nord, selv om den ikke er på samme nivå som sør i Norge. De ulike årstidene og en kald vinter vil også være med på å påvirke ditt forbruk på oppvarming.

Les også: Slik kan du spare på strømregningen

Du kan endre dine månedlige innbetalinger

Vet du at det er du selv som bestemmer om avregningen av målerne skal gi deg restregning eller til gode beløp?

Det er du som eier som bestemmer de månedlige akontobeløpene som legges på felleskostnadene dine. Er dere mange i husstanden eller liker du å ha det ekstra varmt i leiligheten i løpet av året?

Da kan det være behov for en høyere månedlig akonto. Er dere på hytta eller på reise store deler av året?

Da kan det være at behovet for høy akonto ikke er til stede. Nivået på din månedlig akonto energi ser du enkelt på fakturaen for felleskostnadene dine.

Har du spørsmål om fellesmåling av energi i ditt boligselskap, anbefaler vi deg å ta en prat med ditt styre. De månedlige akontoene kan enkelt endres ved å kontakte Nobls kundesenter.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.