Gå til hovedinnhold
Bærekraft

Kjøp leker, sportsutstyr og klær på Barnas gjenbruksmarked

Nobl inviterer i samarbeid med Hundholmen byutvikling og FREM Bodø til Barnas gjenbruksmarked lørdag 23. september. Vi har 40 boder fra barn som skal selge klær, leker og sportsutstyr. Kom og gjør et bruktkupp og samtidig lære barna at ikke alt vi kjøper trenger å være nytt. Det blir også lørdagskafé i regi av Bamse B. Her vil det også bli muligheter for å kjøpe brukt datautstyr til en rimelig penge!

Loke William (9) og Varg Wilhelm (7) er to av de som skal selge brukte klær, leker og sportsutstyr på Barnas gjenbruksmarked og håper på masse kunder innom Jakhelln brygge denne lørdagen.

Det er i forbindelse med Gjenbruksuka i Salten at Nobl og Hundholmen byutvikling ønsker å være med å bidra med bærekraftige tiltak og samtidig skape liv i sentrum ved Jakhelln brygge. Det ønsker vi å gjøre ved å legge til rette for at barn kan få selge og kjøpe brukte leker og klær.

To av de som skal selge fra stand denne dagen er Loke William (9) og Varg Wilhelm (7), som sammen med mamma Annicken Markussen har meldt seg på med egen stand.

– Vi skal blant annet selge Lego, masse Pokemon og leker som vi ikke lenger bruker. I tillegg har vi klær og sko som er for små. Da er det bedre å kvitte seg med det, sier Loke William.

– Og når vi selger får vi penger til å kjøpe noe nytt, tilføyer Varg Wilhelm som håper å kunne gjøre noen egne gode gjenbrukskupp denne lørdagen.

Det er langt fra første gang Loke William og Varg Wilhelm benytter anledningen til å selge brukte ting. Ifølge mamma Annicken er de ofte med på gjenbruksarrangementer for å selge unna og kjøpe nye brukte ting.

– Det er viktig å tenke gjenbruk og alt trenger ikke være nytt, men noe annet enn det de har fra før, påpeker Annicken Markussen.

Tar imot gammelt PC-utstyr

Med dette tilbudet som er gratis for alle barn å delta på, håper Nobl å være en bidragsyter til å fremme at leker og klær kan få leve videre, selv om en selv har vokst ut av klær og sko, eller lekene ikke lenger er så morsomme å leke med. Akkurat som boligene våre, som etter hvert finner nye eiere. Og det er ingen tvil om at dette er et populært og ønsket tiltak. Antall standplasser er nå fulltegnet.

– Da vi tidligere i sommer inviterte alle barn til å melde seg på med egen stand via vårt arrangement på Facebook, ble det raskt stor pågang og nå er arrangementet fulltegnet. Vi har derfor satt opp ventelister for stand, sier leder for kommunikasjon og marked i Nobl, Iris Lyngmo.

 

Men det er ikke bare barn som får ha stand denne dagen. Nobl samarbeider også med arbeids- og inkluderingsbedriften FREM Bodø om dette arrangementet, hvor brukt PC-utstyr fra bedrifter og privatpersoner resirkuleres for et videre liv. Her kan du få muligheten til å kjøpe brukt og velfungerende IKT-utstyr.

– Vi bruker lisensiert programvare for å kjøre sikker sletting, før vi resetter og komplementerer PC-utstyret, slik at alle skal være helt trygge på at data ikke kan gjenopprettes eller komme på avveie når vi selger brukte maskiner, forklarer Odd Arild Laastad i FREM Bodø.

Kafé med Bamse B

Både Nobl og Hundholmen byutvikling er opptatt av å ta ansvar for et bærekraftig samfunn, og for oss er også sosial bærekraft viktig. Ved å legge til rette for et gjenbruksmarked, håper vi å kunne skape en sosial arena som alle kan delta på uten at det skal handle om økonomi.

I tillegg til salgsbodene og standen til FREM Bodø, har Nobl og Hundholmen byutvikling invitert den frivillige organisasjonen Bamse B til å lage kafé på gjenbruksmarkedet.

– De får låne alt av utstyr hos oss. Det eneste kravet vi stiller til Bamse B, er at de skal tilby mat og drikke til en rimelig penge, slik at alle kan gå på kafé denne dagen, sier Lyngmo.

Og det lover Bamse B å holde. Det blir salg av vafler, kaker, is, kaffe og hjemmelaget ripssaft fra Hunstad. Ingen varer skal koste over 20 kroner, sier Svein Ole og Merethe Lindqvist i Bamse B.

Les mer om Bamse B. 

Nå håper vi på masse besøk i Jakhelln brygge lørdag 23. september og minner alle som kommer for å handle om at det kan være lurt å ta med seg bæreposer eller handlenett.
 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.