Gå til hovedinnhold
Medlem

Her er fargene du skal male med i 2024

Nå er det høysesong for å pusse opp innendørs. Nylig lanserte Malerstua Fargerike neste års fargetrender. Stikkordet er dust, mørkt og varmt!

Vi nordmenn elsker å pusse opp, ja ifølge forskning.no bruker vi nordmenn faktisk hele 94 milliarder i året på oppussing. I ukene før jul er det høyaktivitet på oppussingsfronten i mange tusen hjem. Trond Christensen og Stian Knudsen hos Malerstua Fargerike merker at vi nå har forlatt uteområdet og er opptatt av å skape hygge innendørs igjen. Og du som Nobl-medlem har i tillegg til faglig veiledning, også gode rabatter med opptil 20 prosent på varer hos Fargerike Malerstua.

– Det går mye i maling og tapet nå, sier Stian Knudsen og viser frem det nye fargekartet for 2024 som ble sluppet 1. november.

Få konsulenthjelp med Nobl-rabatt

Han jobber som fargekonsulent hos Malerstua Fargerike i Bodø og kan hjelpe deg med alt av innvendig dekor til oppussingen for å finne en harmonisk fargebruk og løsninger som passer inn i nettopp ditt hjem. Og Nobl-medlemmer får 20 prosent rabatt på konsulenttimen hos Stian.

– Det kan være lurt å bruke litt tid på å finne de rette løsningene når du skal pusse opp og hos oss får du en hel time til rådighet, sier han.

Bambustapet tar av

I det nye fargekartet for 2024 er det jordtoner som preger neste års fargepalett med lune, varme og litt mørke farger som nå gjelder.– Dette er en fantastisk fargepalett som jeg tror vi vil få se mye til neste år, spår Stian.

I alt er det lansert seks hovedtrendfarger for 2024. Dette er ønsketegn, gåtefull, yndig te, karamellduft, varm rust og rispapir.

Men det er ikke bare nye farger på veggene som er i skuddet, ifølge han.

Etter at tapetet har ligget i dvale noen år, er den for full fart på vei tilbake, med enda råere og sprekere utvalg enn vi tidligere har sett. Det er bare lommeboken som kan begrense fantasien på utvalget du finner hos Malerstua Fargerike i Bodø.

– Her har vi alt fra rimelige tapetruller til de mer eksklusive håndlagde tapetene.

Den store vinneren er verken så eksklusiv og kostbar eller spesielt fargerik.– Det er bamustapet, uten tvil, er den klare meldingen fra Stian og Trond.
Tapetet er ifølge dem veldig enkel å legge, ettersom den kan rulles ut bredden og enkelt limes.

– Da vi første gang fikk bambustapetet inn i butikken, rakk vi ikke trille komme lenger enn til døra med varene før de var solgt. Så vi måtte bestille nytt parti umiddelbart og da trodde leverandøren at vi aldri hadde fått den første forsendelsen.

Bambustapetet kan også beises i ulike farger.

Tapetet er blitt et møbel

Mens nordmenn tidligere tapetserte mer etter det som var in der og da, er vi ifølge Stian Knudsen ikke lenger så opptatt av hva som nødvendigvis er trendy, men som passer inn i det enkelte hjem.

Derfor går det like mye i retrotapet, som det mer bonderomantiske pip-designet.

– Tapetet er blitt som et møbel og kunden tar gjerne med seg stoffprøve av sofaen for å finne en tapet som passer. Det er også mye mer miksing av stiler enn før. Japandi-stilen hvor skandinavisk design møter feng shu er blitt veldig populært. Det samme er en kombinasjon av for eksempel en maksimalistisk stue kombinert med et minimalistisk kjøkken.

Og den karakteriske kontrastveggen som vi finner i mange hjem, tror Stian er kommet for å bli.

– Kundene ønsker gode kontraster så kontrastveggen er nesten også blitt som et møbel.

Merker dere noe til at renten og kostandene generelt øker? Bruker vi mindre penger på oppussing?

– Nei, folk er opptatt av å ta vare på det de har og kanskje akkurat nå er det enda viktigere enn ellers å skape trivsel i hjemmet. Vi ser ingen spesiell nedgang, men vi merker at kundene vil ha servicen vi kan yte for de er mer forsiktige med hvor de legger pengene.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.