Gå til hovedinnhold
Nobl samfunn Nyheter

Fra ansatte i Nobl til barneklinikken på Nordlandsykehuset

For tre år siden bestemte de ansatte i Nobl seg for at de i stedet for å motta julegave fra bedriften, ville gi et pengebeløp til et veldedig formål eller organisasjon. I år går gaven til barneavdelingen på Nordlandssykehuset.

Barne- og ungdomsarbeider Silje Lundeng (t.v.), enhetsleder Hege Pettersen og spesialpedagog Lena Andreassen setter stor pris på gaven fra de ansatte i Nobl, her representert med Tage Hovland, Jeanette Schau Tangstad og Heidi Mengkrogen - alle med røde nisseluer på.

20. desember, midt under grøtfesten på barneavdelingen, tok Heidi Mengkrogen, Tage Hovland og Jeanette Schau Tangstad på vegne av alle ansatte i Nobl, på seg nisseluene og besøkte barneavdelingen. Med seg hadde de sjekken på 20.000 kroner og en pose med godteri og klementiner. En gave som ble svært godt mottatt på avdelingen.

– Tusen takk, dette betyr mye for oss, sier Silje Lundeng, barne- og ungdomsarbeider og ivrig bidragsyter til aktivitetstilbudene til barna.

Egen maskot

Under besøket fikk Nobl en omvisning av enhetsleder for dagenheten, poliklinikk og sengepost i barneklinikken, Hege Pettersen, som kunne fortelle litt om hva pengene de får i gaver går til. Blant annet har barneavdelingen sin egen maskot Hippo, som brukes aktivt i det pedagogiske opplegget knyttet opp mot barna.

– Hippo har blant annet både veneflon og diabetes som han behandles for sammen med barna, forteller Hege Pettersen.

Her viser Hege frem maskoten Hippo som brukes aktivt i det pedagogiske arbeidet med barna.

– Og alle innlagte barn som er operert får med seg en liten Hippo-venn hjem, mens pårørende barn til kronisk syke søsken får med seg en Hippo nøkkelring, legger hun til.

Setter farge på avdelingen

I tillegg til innkjøp av Hippoer, har barneavdelingen nylig gått til anskaffelse av projektor slik at barna kan samles for å se film sammen.

– Her var det stor stemning da cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde gikk av stabelen.

I tillegg har barneavdelingen brukt en god del midler på å smykke ut de fleste av rommene med flotte fargerike vegger med ulike tema som Saltstraumen, Pelle politibil, bondegård, Bodø/Glimt med maskoten Putte og undersjøisk tema. Med pengegaven fra Nobl kan kanskje enda ett rom få satt farge på.

– Vi flyttet inn her i januar 2020 etter mange år på flyttefot rundt omkring på huset. Mye av midlene har vi brukt på å skape en innbydende og fargerik avdeling. I tillegg er vi opptatt av å skape hyggelige sammenkomster, ikke minst for de barna som bor her lenge eller kommer ofte, forteller Pettersen.

Barneavdelingen har fått mange fine temarom takket være giverglede fra blant annet næringslivet. Her fra Pelle politibil-rommet.

For det er lite penger i budsjettene til mye hygge og kos, som juleverksted, Halloweenfest, påskelunsj eller innkjøp av nye leker og aktivitetsutstyr.

Tage, Heidi og Jeanette fra Nobl som overrakte gaven på vegne av de ansatte, er glade for å kunne bidra til å sette farge på barneavdelingen.

– For oss i Nobl er dette blitt en veldig fin tradisjon som virkelig gir mening. I en verden full av uro og hvor mange her hjemme sliter i en økonomisk utfordrende tid, er vi heldige som har en god og trygg jobb å gå til. Da blir det ekstra meningsfullt å kunne gi vår julegave videre. At pengene i år går til barneavdelingen er veldig hyggelig. Det er så fint å se hvor mye de klarer å lage til for å glede syke barn i hverdagen. At vi ansatte i Nobl kan bidra til å sette farge på dagene her, er noe som rører oss, sier de tre.

– Det er takket være gaver som fra Nobl at vi kan kjøpe inn utstyr og fargelegge avdelingen. Det betyr mye både for oss og barna. Så tusen takk for gaven til alle dere ansatte i Nobl, avslutter Hege Pettersen.

Det var stor glede på avdelingen både blant ansatte, innlagte og pårørende da gaven på 20.000 kroner ble overrakt.

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.