Gå til hovedinnhold
Nobl spons Nobl samfunn

Fikk støtte fra Nobl spons – arrangerte byttekveld som sitt bærekraftige bidrag 

Bodø alpinklubb ønsker seg nye overtrekksdrakter og vester til utøverne og fikk støtte av Nobl. Til gjengjeld arrangerte alpinklubben byttekveld for medlemmene som sitt bærekraftige tiltak.

 

Klara Høydahl Lundbakk (11), Erlend Riksheim (15), Jonathan Reichelt Arnesen (10), Tobias Duesund (12) og Sofie Bakkemo (10) benyttet byttekvelden til å se etter nytt brukt skiutstyr og klær.

Alpint er sett på som en forholdsvis kostbar idrett, ikke minst på grunn av det dyre skiutstyret som fort kan ende på 5000-6000 kroner for et par ski med bindinger. Men det finnes muligheter for å komme rimeligere unna, for eksempel ved å kjøpe brukt eller bytte på utstyret. Det gjorde Bodø alpinklubb nylig som sitt bærekraftige tiltak for å motta midler fra Nobl Spons.

– Det er faktisk andre gangen vi gjør dette. Vi hadde en mindre versjon av byttekvelden i fjor og det spesielt med tanke på racing-utstyret vårt, som vi ikke får kjøpt i nord. Målet er å beholde det utstyret som vi må kjøpe sørpå i nærområdet ved å arrangere byttekvelder i stedet for at det selges brukt til andre kanter av landet. Så er det jo dessuten bærekraftig at utstyret lever videre, i stedet for at vi hele tiden kjøper nytt, sier trener i Bodø alpinklubb, Stine Høydahl Lundbakk.

Stine Høydahl Lundbakk.

Mange påmeldte

Klubben har i dag 60 medlemmer i alderen 6 år og opp til 16 år og har hatt en fin vekst siden de startet opp igjen i 2018 etter å ha ligget brakk noen år. Hele 50 av de 60 medlemmene var påmeldt byttekvelden. Det vitner om et stort ønske og behov for å kunne kjøpe brukt, spesielt i en tid med høy prisvekst, men hvor det også er stor oppmerksomhet rettet mot bærekraftige tiltak. I tillegg til byttekvelden arrangerer også klubben gratis skiskole for barn.

– Det er viktig sosial bærekraft å kunne gi alle muligheter til å prøve alpint, påpeker Lundbakk.

På bruktjakt

Bodø Alpinklubb satser på å reise på tre ulike renn i løpet av vinterhalvåret og til helgen drar klubben til Tärnaby på treningsleir. Lundbakk påpeker at det gir medlemmene identitet og samhold å kunne kle seg i klubbdrakt når de er på tur. Derfor har overtrekksdrakter stått høyt på ønskelisten. Også disse draktene vil kunne få nytt liv etter hvert når alpinklubben arrangerer nye byttekvelder.

Fem av de som gleder seg til å få nye kluddrakter er Klara Høydahl Lundbakk (11), Erlend Riksheim (15), Jonathan Reichelt Arnesen (10), Tobias Duesund (12) og Sofie Bakkemo (10). De benyttet byttekvelden til å se etter nytt skiutstyr, men også klær.

– Det er sosialt og hyggelig å være med på en slik kveld. Så er det kjekt å finne noe brukt, for det er mye billigere enn å kjøpe nytt, istemmer de fem.

Da Nobl stakk turen innom var det ingen av dem som verken hadde kjøpt eller solgt noe, men Jonathan hadde sett seg ut et par ski for storslalåm.

– Det har jeg ikke i dag og kunne jeg godt tenke meg.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.