Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret

Er du pensjonist og innehar styreverv i et boligselskap?

Mottar du i tillegg honorar for ditt styreverv eller lønn for andre oppdrag eller tjenester i boligselskapet? Da er det i så fall viktig at du endrer skattekortet ditt for å unngå trekk på 50 prosent.

Styrehonorar beregnes som lønnsinntekt, også for deg som er pensjonist. Det betyr at du må registrere deg både som pensjonist og lønnsmottaker i skattekortet. Og det er viktig å notere seg at dette må du oppdatere for hvert år du mottar styrehonorar eller annen lønn.

Hvorfor er det viktig å oppdatere?

Det er noe lavere skatt på alderspensjon enn det vil være på lønnsinntekt. Dersom du ikke har registrert deg som lønnsmottaker i skattekortet, vil du automatisk få 50 prosent skattetrekk på utbetaling av styrehonorar over 1000 kroner i løpet av ett skatteår. For å unngå å betale så mye i skatt, må du derfor oppdatere skattekortet ditt årlig.

Når Nobl utbetaler styrehonorar på vegne av boligselskapet, henter vi ditt elektroniske skattekort direkte fra Skatteetaten. Ettersom skattekortet er personlig, har ikke vi mulighet til å endre i disse opplysningene for deg.

Hvordan kan jeg endre skattekortet?

For å kontrollere og gjøre endringer i skattekortet ditt går du inn på Skatteetaten. Du kan enten logge deg inn med BankID eller benytte kodebrikke fra banken din.

Det er hvert enkelt boligselskap som bestemmer hvilken måned fjorårets styrehonorar skal utbetales, men det er viktig at du sjekker opp disse tallene så snart som mulig og får gjort nødvendige endringer.

Dersom du allerede har fått utbetalt styrehonorar fra Nobl i 2024, er det dessverre for sent å gjøre noe med dette i år.

Er du usikker på når ditt boligselskap har utbetaling av styrehonorar? Du finner mer informasjon om dette fremdriftsplanen i Portalen. Vær for øvrig oppmerksom på at Nobl kjører lønn den 12. i hver måned og skattekort innhentes noen dager i forveien.

Har du andre spørsmål? Ta gjerne kontakt med din forvaltningsrådgiver i Nobl.

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.