Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret Boligforvaltning

DNB øker rentene på boliglån

Norges Bank har i mars økt styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. DNB har på bakgrunn av rentehevingen besluttet å justere renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

 

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 23. mars, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB i en pressemelding.

Det er ventet at de andre bankene på lik linje med DNB vil følge rentehevingen fra Norges Bank.

Svært gunstig avtale med DNB

– Nobls forvaltningskunder har i utgangspunktet en svært gunstig avtale med DNB som for de fleste boligselskaper utgjør flere titalls tusen kroner, enkelte av våre kunder sparer flere hundre tusen kroner i årlige rentebesparelser. Likevel har vi full forståelse for at våre boligselskaper og deres beboere begynner å merke renteøkningene nå, sier forvaltningsrådgiver Simen Benonisen i Nobl.

Dersom boligselskapene opplever problemer med for eksempel betalingsviljen til beboere, eller har andre utfordringer knyttet til de mange renteøkningene, oppfordrer han styrene å ta kontakt med sin forvaltningsrådgiver for råd og veiledning. De boligselskaper som er forvaltet av Nobl og som har finansieringsordning fra Klare Finans, kan være sikre på å få inn felleskostnadene uansett.

Trygghet gjennom Klare finans

– Skulle en eller flere beboere få problemer med å betjene felleskostnadene vil finansieringsordningen fra Klare finans sørge for at boligselskapet får de månedlige felleskostnadene man forventer, uavhengig om alle beboerne har betalt eller ikke. Klare finans forskutterer eventuelle ubetalte felleskostnader og følger opp ubetalte krav mot beboer på vegne av boligselskapet og styret. Dette er rett og slett en forsikringsordning som gir styret en bekymring mindre i hverdagen. Man er sikret penger inn til enhver tid, påpeker Benonisen.

Alle boligselskaper som er kunder i DNB, vil få informasjon i nettbanken eller motta brev i posten om hvordan dette påvirker dem. Renteendringen på eksisterende lån i boligselskapet vil være gjeldende fra 4.mai.

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.