Gå til hovedinnhold
Beboer Nobl samfunn

– Det er det sosiale som gjør at vi trives så godt

For beboerne i Meierikvartalet er livsglede og godt naboskap de to viktigste ingrediensene for å skape et hyggelig samhold. Ingen tvil om at de her har truffet blink.

Beboerne i Meierikvartalet lever det gode liv med godt samhold og mange treffpunkter som blant annet fotballpub hver gang Glimt spiller kamp.

Denne måneden har Nobl valgt å løfte frem FNs bærekraftmål 3 – god helse og livsglede. Og er det et borettslag som virkelig lever opp til dette målet, så er det beboerne i Meierikvartalet midt i Bodø sentrum.

Her står det sosiale samholdet sterkt og aktivitetene er mange og varierte, særlig blant pensjonistene.

– Vi har det rett og slett bare så morsomt sammen. Ingen av oss kjente hverandre før vi flyttet hit, men vi har blitt en sammensveiset gjeng som finner på mye morsomt sammen. Vi lever definitivt det gode livet i borettslaget. Men, vi kunne gjerne at ønske at flere sluttet seg til aktivitetene. Vi har egen Facebook-side hvor vi oppfordrer beboerne til å delta der det skjer noe, sier pensjonistgjengen som denne formiddagen har møttes til sangstund i fellesstua i Meierikvartalet.

Sangstund og fotball

Rundt bordet sitter 7 damer og to menn og synger for full hals fra Mads Bergs skolesangbok slik de pleier å gjøre annen hver torsdag. I dag er de litt færre enn det pleier å være da det er en del forkjølelse ute og går. Men de som har møtt opp deltar for fullt.

Først synger de en time, før de steker vafler og koker kaffe og fortsetter praten rundt langbordet.

To ganger i måneden er det vafler i fellesstua. Et populært og ikke minst samlende tiltak blant beboerne.

– Dette er sanger vi selv vokste opp med å synge på skolen. Og så må vi alltid ha med oss en morgensalme, akkurat slik det var da vi gikk på skolen, sier Kirsten Limstrand.

– Er det forresten noen av dere som vet når Bjørnstjerne Bjørnson er født, spør Kirsten og skuer utover forsamlingen før hun skynder seg å tilføye at hun ikke vet svaret.

– Er det ikke bare å spørre Siri da, kommer det raskt fra enden av bordet.

– Eller så er det jo bare å google. Det pleier alltid ungdommen å gjøre.

Og ikke mange trykk senere på telefonen, så har den muntre pensjonistgjengen funne svaret, han er født i 1832.

Og det er ikke bare sang og vafler annen hver torsdag. Hver gang Bodø/Glimt spiller kamp, rigges det til fotballpub i fellesstua. Og damene har laget sin egen bridgeklubb og strikkeklubb.

– Jeg er faktisk litt usikker på hvor mye de egentlig strikker i den klubben, humrer de to herrene rundt bordet.

Fotballpub. Når Glimt spiller kamper er det alltid en ihuga gjeng som samles til fotballpub.

Hagegruppe

Om det strikkes eller ikke når strikkeklubben samles, så er det ikke tvil om at det produseres mye håndarbeid i Meierikvartalet. Faktisk i så store mengder at pensjonistene også arrangerer julemarked i fellesstua hvor de selger produktene sine.

Og om sommeren har de en egen hagegruppe som tar seg av beplantningen i begge felleshagene.

– Men mannfolkene våre får ta seg av plenklippingen, ler damene.

– Var det ikke for å unngå hagearbeid og snømåking at dere flyttet i leilighet?

– Jo, på sett og vis var det jo det, men dette er bare hyggelig. Nå er vi mange sammen som planter og holder orden i hagen. Det er bare kos og ikke noe styr i det hele tatt. De fleste av oss hadde jo en hageflekk de kanskje savner litt. Nå har vi en hageflekk i lag.

Flotte hageområder. Kirsten Limstrand forteller om et stort engasjement for de to hageområdene i Meierikvartalet. Plenklippingen derimot, må mannfolkene ta seg av.

Går rykter om godt bomiljø

Meierikvartalet i Bodø sentrum sto ferdig i 2019 og huser totalt 104 leiligheter. Flertallet av beboerne er pensjonister, men her i blokka finner du alle aldersgrupper. Og det er ikke bare pensjonistene som sørger for god helse og livsglede gjennom sine mange treffpunkter.

Her har beboerne et godt utstyrt treningsrom og badstu som er svært populær, ikke minst blant pensjonistene.

– Noen av oss er ukentlige og tar badstue. Det er fantastiske fine tilbud. Ikke rart at vi trives så godt.

Og ifølge beboerne går det rykter på byen om det gode miljø.

– Vi hører faktisk om folk rundt oss som venter på at noe skal bli ledig her, slik at de kan flytte inn i Meierikvartalet.

Et ryke som Anne-Helene Kuraas kan bekrefte stemmer.

– Jeg er den ferskeste innflytteren her i Meierikvartalet og det er et helt fantastisk miljø her.

Hun og mannen flyttet inn så sent som 19. september i fjor, men brukte ikke lang tid på å bli kjent med naboene.

– Vi er blitt tatt så godt imot fra første dag og disse møteplassene betyr mye for trivselen.

Dette er kanskje rett og slett oppskriften på livsglede og god helse i et borettslag.

 

Felles sangstund. Solveig Ludviksen (t.v.), Ann Grethe Høyen, Gudrun Pedersen, Roald Pedersen, Kirsten Limstrand, Tore Holst Andersen, Anne-Helene Kuraas og Laila Alstadhaug har samlet seg til felles sangstund i fellesstua i Meierikvartalet. Å  treffes på denne måten gjør absolutt noe med samholdet, mener pensjonistgjengen.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.