Gå til hovedinnhold
Bærekraft

Denne gjengen sørger for aktiv helse og trivsel på arbeidsplassen

Skal du ha det godt på jobb, er god helse er viktig kriterium. I Nobl sørger bedriftsidrettslaget Activa Elit for at alle ansatte har en rekke aktivitetstilbud tilpasset alle, uansett fysisk nivå.

Publisert: 27. februar 2023

Robin Nilssen (t.v.), Karen Fagervik Omnes og Anders Åvangen sitter i styret i Activa Elit og sørger for at de ansatte i Nobl får varierte aktivitetstilbud og bidrar med det også til å fremme god helse på arbeidsplassen.

I februar har Nobl valgt å løfte frem FNs bærekraftmål 3 – god helse og livsglede. Og vårt eget bedriftsidrettslag, Activa Elit, er en viktig aktør for å bidra til at vi som jobber i Nobl også har en helsefremmende arbeidsplass.

– Formålet med Activa Elit er først og fremst å skape kollegialt samhold gjennom fysisk aktivitet. Det igjen bidrar til bedre helse, som også gir økt livskvalitet, sier leder for bedriftsidrettslaget i Nobl, Robin Nilssen.

Partnercupen til Bodø/Glimt

Mange ulike aktiviteter

Han utgjør styret i Activa Elit sammen med kollegene Karen Fagervik Omnes og Anders Åvangen. Sammen sørger trioen for at de ansatte i Nobl har et godt tilrettelagt aktivitetstilbud, uansett fysiske form.

– Mange av oss har en veldig stillesittende jobb, og da er det desto viktig å være i bevegelse, påpeker Karen og Anders.

I Nobl har de ansatte derfor et bredt spekter av tilbud gjennom hele året, med både innendørs- og utendørsaktiviteter.

– Vi er særdeles lydhøre, og de løpende treningsaktivitetene vi legger opp til er et resultat av våre kollegers initiativ og treningsønsker. Gjennom året blir det en del aktiviteter, forteller de tre og ramser opp padle, cageball, ti på topp og dansekurs. I tillegg har vi akkurat satt i gang en løpegruppe som har mål om å gjennomføre halvmaraton i løpet av 2023.

Kajakktur i strålende vær!

De er en aktiv gjeng både i Bodø og ved kontoret i Svolvær som gladelig hiver seg ut på nye og uprøvde treningstilbud.

– Et godt eksempel på dette er de fire ansatte i Svolvær som nå skal ta brattkortet sammen. Eller gjengen i Bodø der flere skal prøve seg på leirdueskyting for første gang.

Samtidig er det viktig å understreke at ikke alt av aktiviteter bedriftsidrettslaget gjør handler om å sette på et pulsbelte.

– Vi gjør mye sosialt sammen, som også er et viktig tiltak for et godt arbeidsmiljø. Vi har blant annet nylig arrangert familiedag i Skarmoen som ble en veldig populær sammenkomst.

Familiedag i Skarmoen var et populært tilbud

8Noblmil

Nå har også Nobl gått inn som hovedsponsor for bedriftsidretten i Nordland sitt aktivitetsmål åtte mil på åtte uker, hvor vi også oppfordrer alle våre medlemmer om å komme i aktivitet.

– 8Noblmil er en perfekt aktivitet som de aller fleste skal klare å gjennomføre, uansett fysisk form. Vi har også fått en egen rabattkode til medlemmene våre, slik at de kan delta til halv pris.  Så her er det ingen grunn til å ikke komme seg ut sammen med oss i Nobl! Og du kan både gå på ski, til beins eller løpe. Det viktigste er å være i bevegelse, påpeker trioen i Nobls bedriftsidrettslag.

Viktig tilbud

Administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen, er glad for å se at Nobl har et aktivt bedriftsidrettslag som er med på å støtte opp om god helse og livskvalitet, helt i tråd med bærekraftmål 3.

– Å ivareta god helse og livskvalitet i arbeidslivet bidrar til bedre mental helse, vi reduserer sykefraværet og får et bedre arbeidsmiljø. Derfor er også bedriftsidrettslaget med varierte aktiviteter et viktig supplement for de ansatte i Nobl. Samtidig er vi opptatt av å fremme aktivitetsglede også til medlemmene våre. Derfor var det helt naturlig for oss å gå inn som sponsor for 8Noblmil, sier Mona Liss Paulsen.

Vil du være med og delta i 8Noblmil? Meld deg på her.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.