Gå til hovedinnhold
Forvaltning og styret

Bodøsjøen vant miljøprisen på 50.000 kroner

Og styret har allerede en plan for hva pengene skal gå til – et enda bedre bomiljø for alle.

Det var Bodøsjøen borettslag som til slutt stakk av med Nobls miljøpris for 2023. Prisen ble delt ut under generalforsamlingen 13. juni og det var en overrasket Cathrine Persson i borettslagets styre som tok imot gavesjekken fra Jan Braastad, leder for forvaltning og kundekontakt i Nobl.

– Dette kom som en stor overraskelse på oss alle i styret. Vi visste ikke en gang at vi var foreslått, så en stor glede å motta prisen og lese den kjempeflotte begrunnelsen fra juryen, sier Persson – som er styremedlem i Bodøsjøen borettslag og nyvalgt medlem i valgkomiteen til Nobl.

Omfattende rehabilitering

Nobl har ambisjoner om å bli mer bærekraftig sammen med våre boligselskaper og miljøprisen skal gå til et borettslag eller sameie som har gjennomført tiltak med bærekraftige løsninger, både for å sikre gode boliger til de som bor der i dag og for at fremtidige generasjoner skal ha gode hjem hele livet.

Bodøsjøen er et eldre borettslag som i løpet av de siste årene har lagt ned en betydelig innsats for å oppgradere boligmassen – til det beste for miljøet og de som bor der.

Juryen trekker blant annet frem følgende tiltak som er gjort:

  • Etablert underjordisk avfallsbeholdere for matavfall, restavfall, papir, plast, glass og metall
  • Omfattende oppgradering på boligbyggene med rørfornying, bytte av tak og er i gang med bytte av fasadekledning som vil gi et nytt visuelt og moderne uttrykk
  • Flotte lekeplasser med fotballbane og ulike lekeapparater som tiltrekker seg barnefamilier
  • Flere grillhytter som kan brukes av medeierne i borettslagetParsellhage for de av oss som ønsker å dyrke spiselige vekster – noe som har bidratt til å skape en sosial møteplass for beboere i alle aldre og er et godt eksempel på sosial bærekraft

– Vi har gjort mye, men vi har vært smarte og tatt dette stykkevis uten å knekke nakken til beboerne. For det er klart det koster å renovere, men vi har samtidig jobbet for å etablere gode bomiljø for alle. Jeg har selv bodd her i ti år og stortrives, sier Persson.

Grøntområdet og lekeplassene

Noen timer etter at prisen er delt ut og hun har fått formidlet nyheten til resten av styret, kan Persson fortelle at styret allerede har bestemt seg for hva pengene skal gå til.

– De skal vi fordele mellom grøntområdene og lekeplassene. For selv om vi har gjort mye oppgraderinger, så er vi ikke helt i mål. Og anleggsmaskinene har også skadet en del av grøntområdet, som nå skal settes i stand igjen. Det skal bli enda koseligere å bo i Bodøsjøen borettslag med blant annet nye beplantninger, konstaterer Cathrine Persson.

Spesielt gledelig synes hun det er å se at det stadig kommer nye barnefamilier inn i blokkene. Og at parsellhagen som beboerne har laget på eget initiativ, bidrar til gode sosiale møteplasser på tvers av nasjonalitet og alder.

Både små og store liker seg i parsellhagen. hvor de kan dyrke sine spiselige favorittvekster. Her er det Hallvard, Solrun og Nazia som passer på sine plantekasser i Bodøsjøen.

– Parsellhagen har fått seg et kraftig løft og er et flott samlingspunkt for beboerne. For oss er det viktig at det er et godt naboskap i blokkene og både kjøkkenhagen og mange andre tiltak som er gjort, bidrar til det. Og med Nobls miljøpris skal vi få til enda mer, lover Cathrine Persson i Bodøsjøen borettslag.

Styremedlem i Bodøsjøen borettslag, Cathrine Persson sammen med leder for forvaltning og kundekontakt i Nobl, Jan Braastad.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.