Gå til hovedinnhold
Idé og inspirasjon Bærekraft

Stor suksess med After work med Nobl – dette vil styrene ha mer av!

I forbindelse med Gjenbruksuka i Bodø, arrangerte Nobl miniseminaret After work for styrene, hvor temaet var bærekraft i boligselskapene. Arrangementet ble en stor suksess og deltakerne er samstemte i sin tilbakemelding. Dette vil de ha mer av!

Publisert: 13. september 2022

After work med Nobl ble arrangert tirsdag 6. september, som en del av programmet til Gjenbruksuka i regi av Bodø kommune. Over 50 personer møtte til det som ble en innholdsrik ettermiddag på Quality Hotel Ramsalt. Her fikk deltakerne, som i all hovedsak bestod av styremedlemmer i boligselskaper forvaltet av Nobl, gode tips til hvordan man kan lykkes med å bli bedre på bærekraftige løsninger.

– Vi hadde satt sammen et variert program som åpenbart falt i smak hos deltakerne. Spesielt vil jeg trekke frem Bodøsjøen og Leif Aunesvei som delte sine erfaringer med å etablere kjøkkenhage og bli gode på å kildesortere. Begge tiltakene har så mye god bærekraft i seg og det var tydelig å se at mange lot seg inspirere av det disse boligselskapene hadde fått til. Å hente inspirasjon fra andre boligselskaper som lykkes med noe er en viktig vei å gå for å bli enda bedre sammen, sier administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen.

Karin Våge er initiativtaker til etableringen av parsellhage i Bodøsjøen. Hun fortalte om hvordan de lyktes med å skape en sosial møteplass for å dyrke spiselige vekster. Og mange lot seg inspirere av konseptet.

 

Møterommet på Ramsalt var fylt til randen. Her er det Marit Elveos fra Bodø kommune som holdt et meget interessant foredrag sammen med kollega Camilla Helgesen om plantenes betydning i bybildet.

Er blitt mer inspirert

Deltakerne ble bedt om å evaluere miniseminaret i etterkant og tilbakemeldingene er veldig gode. På en skala fra 1-6 gir deltakerne i snitt en tilfredshet med foredragene på litt over 5. Paulsen er spesielt glad for å se at styremedlemmene gir tilbakemelding om at de er blitt mer inspirert til å innføre bærekraftige tiltak i boligselskapene, og at de dro hjem fra seminaret med konkrete ideer.

– For Nobl er bærekraftig utvikling i boligselskapene ett av våre viktigste strategiske mål å jobbe for de neste årene. Det er ekstra hyggelig å se styrene blir inspirert til å jobbe for dette målet sammen med oss, sier Paulsen.

Kokkene på Quality Hotel Ramsalt ble utfordret til å diske opp med en servering basert på gjenbruksvarer. Og utfordringen tok de på strak arm og serverte nydelig pizza med tomatsaus og topping laget av rester fra frokosten. Mat som ellers ville blitt kastet. – En nydelig pizza og viser bare at vi ikke trenger å kaste matrestene, men gjenbruke det vi kan, var deltakerne samstemte om.

Vil ha flere After work

Ettersom mange med styreverv i et boligselskap er opptatt med jobb på dagtid, er det vanskelig å kunne arrangere seminarer som dette i vanlig arbeidstid.  Ideen med After work var derfor å samle styrene rett etter jobb, hvor de fikk faglig påfyll og en enkel middag servert.

Deltakerne ble i evalueringen spurt om de likte møteformen After work, og her var det stor enighet om at dette var en møteform de både likte og ikke minst ønsker at Nobl skulle arrangere igjen.

– Vi skal selvsagt lytte til styrene og jeg kan allerede nå love at vi vil komme tilbake med flere After works. Vi ser for oss i alle fall ett til i løpet av dette året, sier administrerende direktør, Mona Liss Paulsen.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.