Gå til hovedinnhold
Nyheter Medlem Idé og inspirasjon

Rundtur hos Byggmakker Gunvald Johansen

Årets storsignering og etterlengtede avtale ble inngått i januar i år. Vi er strålende fornøyde med å kunne tilby våre medlemmer 3% bonus på alt man handler hos Byggmakker Gunvald Johansen. De har butikker i Bodø, på Hunstad, på Fauske, i Svolvær og på Leknes.

Vi har tatt oss en prat med de fem butikkene og hørt om deres tips for sommeren.

Det eldste og største anlegget av Byggmakkers fem butikker finner man i Bodø. Med sine 8000kvm så skal det godt gjøres at man ikke finner det man trenger til sitt prosjekt. Vi har spurt Byggevareselger Kent Andre Kvemo om hans beste tips:

“Det er så utrolig mye man kan ha kommet med, men det må nesten bli el-verktøy og hageproduktene til Ryobi. Her kan man bruke samme batteri på for eksempel gressklipper, kantklipper, hekkesaks som man bruker på skrumaskin, stikksag og sirkelsag. Så når man bor i en leilighet der man må tenke litt plassen man har til rådighet, så kan man ha færre batterier som går på flere typer verktøy. Så kan man mixe mellom hjemme og hytta – kantklipper og skrumaskin. Utrolig enkelt!”

Byggevareselger Bodø, Kent Andre Kvemo.

Nytt varehus på Hunstad

Knappe 10 minutters kjøretur ut av byen så finner vi det nyeste tilskuddet i Byggmakkerfamilien. I mars i åpnet det stiligste og estetisk peneste byggevarehuset dørene. Med sin sorte betongfasade, el-billadere og sedum-tak, har denne butikken gått langt for å ta en grønn profil. De har i tillegg lansert Den Grønne Hammeren der de fremhever produkter som skiller seg ut som spesielt gode valg innenfor sin kategori. Vi fikk sneket oss til tre minutter med malingseksperten Randi Monsvoll – akkurat den tiden det tar å riste opp en nyblandet bøtte med husmaling.

“Siden vi har et fokus på grønne og smarte produkter så må man nesten nevne oppbevaringskassen “Spraglekassa” og de blanke avfallsekkene vi fører. Begge er produsert i Norge av plast gjenvunnet i Norge”.
“Sommeren er malingstid og fornying av fasaden. Noe av det beste vi kan gjøre for miljøet er å ta vare på det vi har og forlenge levetiden på det. Det meste av eksteriørmaling (utvendig maling; red) er oljebasert, men leverandørene har kommet så langt i teknologien på dette at vi ser en stor forbedring på produktene de siste årene. Hold deg unna den tradisjonelle “stålbøtta”, så er du på riktig vei i miljøvalget” – smiler hun.

“Men husk forarbeidet! Husveggene bør vaskes 1-2 ganger i året og spesielt viktig før man maler. Bruk produkter til dette som er egnet” – og hun drar frem en kanne med kraftvask og soppfjerner. “Løs maling skrapes av og treverket behandles med visir før man maler. Godt forarbeid gir best resultat” – sier hun muntert før hun går og henter det ferdigblandede spannet med maling og overleverer det til kunden som skal i gang med nettopp denne jobben.

Sterk og solid tenåring i Fauske

Inne på Fauske så finner vi anlegg nummer 3 i rekken på vår rundtur. I 2009 åpnet Byggmakker Gunvald Johansen et anlegg på over 3600 kvm med drive-in lager og alt man kan tenke seg av produkter til sommerprosjektene. Som “tenåring” har Fauskeavdelingen vokst seg som en stor, sterk og solid aktør på Fauske. Vi fikk tid til en kaffekopp i lag med Driftsleder Butikk, Marit Elin Alexandersen. Etter en god og lang prat, så ser vi at hun virkelig er ekspert i sitt fagområde på kjøkken, bad og garderobe. Her legges det ut om trender, fronter, farger og tekniske løsninger som man ikke viste kunne være med på et kjøkken eller i en garderobe. Men det var jo “tips for sommeren” vi var her for, og prøver å pensle samtalen inn på nettopp det:

“Jeg mener fortsatt at sommeren er en perfekt tid for å skifte kjøkken, bad eller lage ny garderobe” – smiler Marit (red; aner vi at tenåringsrebelljen ligger innprentet i de ansatte?). “Men skal jeg trekke frem et produkt som er typisk nå for sommeren så må det nok være høytrykkspyleren. Man får tatt vare på det man har hjemme og samtidig som det blir rent og pent. Husk tilbehøret slik at man kan vaske verandaen eller husveggen med en teleskoplanse”.

Og Marit, ja hun insisterte på at bildet skulle tas foran kjøkkeninnredningen.
Lofoten sterkt representert
For å finne de siste to anleggene der våre Nobl-medlemmer kan bruke sine fordeler, så må vi ta turen til vakre Lofoten. I Svolvær så finner vi ett byggevarehus som har vært Byggmakker i mange år, men ble i 2007 kjøpt av Gunvald Johansen-konsernet. Byggevareselger Svein-Erik Nilssen er mannen man bør oppsøke hvis man har byggeprosjekt på gang.

“Sommeren er terrassetid. Det mest vanlige er å gå for vanlig impregnerte terrassebord som man lar tørke 1 år før man behandler det med terrassebeis. Skal man ta et steg opp så kan man velge Royalimpregnerte bord. Et litt dyrere valg når man skal legge dette, men sett over år så jevner dette seg ut når man ser at levetiden er lengre og man slipper å behandle terrassedekket annen hvert år. Da kan man heller nyte godværsdagene og slippe unna vedlikeholdet like ofte”.

Byggevareselger Svolær, Svein-Erik Nilssen.

Sist ut på vår rundreise så finner vi Byggmakker Leknes. Etter flere års fravær av Byggmakkerforretning så bestemte Gunvald Johansen seg for å bygge et nytt og topp moderne anlegg her som åpnet i 2018. Når vi kommer inn dørene så merker vi fort at stemningen er god og latteren sitter løst mellom reolene. Bak kassen finner vi alltid smilende Varehusleder Kjetil Kristiansen. Praten går lett og latteren sitter løst, men når vi sier at vi allerede har vært innom terrasse, maling, høytrykkspyler og hageprodukter, så må selv alltid pratsomme Kjetil ta en tenkepause.

“Da må det bli grill!”. Kjetil smiler og drar oss bort til et virkelig glis av en Webergrill. “Med den her så blir du grillkonge i gata. Det er viktig å kose seg og nyt sommerdagene. Og det er lite som slår god mat, noe godt i glasset og fine daga på terrassen”

Varehusleder Leknes, Kjetil Kristiansen.

Vår rundtur på Byggmakker avsluttes her. Mange møter med engasjerte og kunnskapsrike ansatte har gitt oss lysten på å gå i gang med egne prosjekter for sommeren. Da gjenstår bare å oppfordre deg til å aktivere medlemskapet for å opparbeide 3% bonus på alt du man handler hos Bygmakker Gunvald Johansen.

Logg deg inn på Min side for å aktivere medlemskapet og opparbeide deg bonus!

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.