Gå til hovedinnhold
Nyheter

Nobl med to kandidater til Arkitekturprisen 2022

15 kandidater er foreslått til Arkitekturprisen 2022. To av disse er Nobls boligprosjekter med henholdsvis Ramsalt og Reinsletta Allé. Nå skal det velges ut tre finalister som går til finalen.

 

To av Nobl nyeste boligprosjekter, Reinsletta Allé (t.v.) og Ramsalt er begge foreslått til prisen Årets arkitektur 2022 i Bodø.

­­­– Dette var en veldig hyggelig beskjed å få og jeg kjenner at jeg er litt stolt over at to av våre prosjekter er nominert til denne prisen. Ramsalt og Reinsletta Allé, som har blitt to flotte bygg, hvor vi har lagt stor vekt på en best mulig stedstilpassing i byen ved bruk av god arkitektur og materialvalg. Hvert av prosjektene med sine helt spesielle utfordringer til byutvikling, nyskapning og ikke minst sin “henvendelse” til eksisterende bebyggelse, sier leder i Nobl Prosjekt, Hans Kristian Rabben.

Innbyggerne har en stemme

Det er Bodø kommune og Bodø Næringsforum som for første gang skal dele ut pris for god arkitektur. Etter er periode der innbyggerne har hatt anledning til å foreslå kandidater til prisen, er det nå en liste på 15 prosjekter som alle ligger innenfor Bodøs kommunes grenser og oppfyller de øvrige kriteriene for prisen.

 1. Nye Aspåsen skole
 2. Bodøelv, RV80
 3. Reinsletta Allé
 4. Bodø nye rådhus
 5. Nymo Bilhall
 6. Fasadeendring, Sjøgata. 27
 7. Bodø 360
 8. Ramsalt
 9. Ramsalt Hotell
 10. Kvartal 99
 11. Stokkvika renseanlegg
 12. Enebolig, Rønvik
 13. Tverlandet skole
 14. Kontorlokaler Sjøgata. 5
 15. Svømmehallen Scene

  Nå skal juryen samles og befare prosjektene. Av disse 15 skal det velges ut tre finalister som folket vil kunne stemme på. Folkets stemme vil telle som én i juryen. Hvordan avstemmingen skal skje, vil kunngjøres ved et senere tidspunkt, opplyser Bodø kommune på sine hjemmesider.

Kriteriene for prisen

 • Bodø kommune og Bodø Næringsforum har satt følgende kriterier for Arkitekturprisen:
 • Prisen skal hedre aktører som på ulikt vis utmerker seg positivt på det bygde miljøet i kommunen.
 • Prisen skal gå til et gjennomført prosjekt som bidrar til å styrke og utvikle satsingen på arkitektur, og som løfter forståelsen for at god og gjennomført design bidrar positiv til folks dagligliv og nærmiljø.
 • Både nye og rehabiliterte bygg og anlegg er tillatt. Aktuelt er prosjekter som omfatter våre menneskeskapte omgivelser, altså bygninger og anlegg, uterom og landskap.
 • Prisen består av et diplom til prisvinneren, og en plakett med innskrift som kan settes på bygget eller i anlegget.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.