Gå til hovedinnhold
Nyheter

Nå kan du få gjennomført takettersyn av Nobl

Taket er den viktigste bygningsdel for å holde fukt ute av bygget og det er derfor lurt å foreta jevnlig takettersyn for å forebygge fuktskader etter lekkasjer i taktekking. Nå kan du få jobben utført av kontrollører fra Nobl.

Taksjekk fra lufta. Ved bruk av drone kan boligselskapet enkelt og raskt få gjennomført en taksjekk. I etterkant av sjekken mottar boligselskapet en grundig tilstandsrapport fra Nobl. Bilde tatt fra en tidligere taksjekk i Tennisveien i Bodø.

Et tak har en viss levealder før det må byttes ut, men dersom det utføres jevnlig vedlikehold, vil taket holde lenger enn om det ikke blir ivaretatt. For det er viktig å være oppmerksom på at dersom lekkasjen kommer utenifra, forårsaket av regnvann eller smeltevann som har trengt inn i boligen gjennom taket, er det langt fra sikkert at en vanlig boligforsikring dekker dette. Det er derfor lurt at boligselskapene jevnlig går over taket og sjekker at alt er som det skal for å unngå vannskader i bygningen.

Taksjekk

Nobl vil ved bruk av droner kontrollerer taket og under vår kontroll vil vi kunne avdekke avvik som for eksempel løse gjenstander eller hull og sprekker i taket.

– Vi kontrollerer også at tilslutninger mot pipe- og takhatter er tett samt at takrenner med nedløp, beslag, takfot og vindski er intakte. Videre sjekker vi om taket er rent og ikke er belagt med mye løv og mose som kan føre til fuktproblemer, forteller takkontrollør Erik Hansen.

Rapport etter kontroll

Tilbudet omfatter kontroll av tak ved bruk av drone samt at boligselskapet i etterkant av kontrollen får en skriftlig rapport med bilder som dokumenterer tilstand og eventuelle avvik. I rapporten blir det gjort en vurdering av alvorlighetsgrad og eventuelle innspill på tiltak som kan gjøres for å utbedre feilen.

­– Rapporten er ment som et hjelpemiddel for boligselskapet i henhold til egen kontroll av bygningsmassen og kan da med fordel brukes som vedlegg dersom boligselskapet ønsker å hente inn pris på utbedring av eventuelle avvik. Innhenting av pris, prosjektledelse og kontakt med entreprenør er også noe Nobl Prosjekt kan bistå styret med, påpeker Hansen.

Kontroller takrenner årlig

I tillegg til en visuell kontroll av taket med dronebilder, anbefaler Nobl at boligselskapet årlig gjennomfører en kontroll av takrennene for løv og annet smuss. Tette takrenner kan forårsake flom eller at takrennene fryser i stykker i løpet av vinteren. Da vil vannet kunne renne mot husveggen i stedet for i nedløpsrøret. Ved å fjerne løv og blader før vinteren, vil boligselskapet forebygge fukt- og frostskader på veggen.

Har bygningen flatt tak, er det ekstra viktig å kontrollere takrennene og fjerne alt som kan stenge for vannets avløpsveier. Dersom sluken tettes, risikerer dere at det kan oppstå store vannsamlinger på taket som igjen kan føre til lekkasjer i bygningen.

 

Ta kontakt for tilbud om taksjekk

Forespørsel om tilbud på taksjekk fra Nobl

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.