Gå til hovedinnhold
Boligforvaltning Jus

Nå kan du få advokathjelp av Nobl gjennom totalforsikringen i IF

Er ditt boligselskap totalforsikret gjennom IF? Da kan dere benytte inntil 15 timer gratis advokatbistand gjennom Nobl.

Få advokathjelp fra Nobl. Advokat Benedicte Björkfors og advokatfullmektig Karen Fagervik Omnes står klare til å bistå styrene med inntil 15 timer gratis juridisk hjelp, dekket gjennom totalforsikringen i IF.

– Dette betyr at dersom ett av våre boligselskap, som har tegnet totalforsikring gjennom IF, skulle få behov for juridisk hjelp, så kan de ta direkte kontakt med oss i Nobl for inntil 15 timer gratis bistand når saken omfatter rådgiving, forteller advokat Benedicte Björkfors i Nobl.

Stor forbedring

Ordningen er en forbedring fra tidligere, hvor boligselskapene hadde rettshjelpsforsikring som en del av totalforsikringen. Nå omfatter forsikringen også rådgivning, hvor styrene kan ta direkte kontakt med Nobl Advokat for å rådføre seg om en sak – uten at dette innebærer egenandel for boligselskapet.

– Styret får tilgang til Nobls advokater, som gjennom råd og veiledning vil kunne spare boligselskapene for tid og kostnader. Det er også en fordel å bruke advokater lokalt ettersom vi kjenner boligselskapene. Vi vil også kunne bistå dere med eventuell tvisteløsning i saker som krever en mer inngående prosess, forklarer Björkfors.

Trenger ikke gå via IF

Boligselskapet trenger ikke kontakte IF for en vurdering av om en sak dekkes gjennom totalforsikringen eller ikke.

– Det holder at de henvender seg til oss, så vurderer vi om henvendelsen er dekket av forsikringen og viderefakturerer timene som eventuelt blir brukt. Har ditt boligselskap for eksempel spørsmål knyttet til vedtektene, fordelingsnøkkel eller utfordringer med en beboer, så er dette henvendelser som kan rettes til Nobl Advokat, fortsetter Björkfors.

Hva dekker advokatforsikringen i IF?

• 15 timer med rådgivning hvert år innen områdene arbeidsrett, kontraktsrett, fast eiendom, husleie.

• Ved tvist er det samme dekning som tidligere. Dette innebærer at IF dekker 80 prosent av advokatkostnadene når en sak går over til å bli en tvist, samt at det er en egenandel.

• Motpartens advokatkostnader dersom dere i en tvistesak blir idømt saksomkostninger

 

 

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.