Gå til hovedinnhold
Nyheter Nobl samfunn

Melder om glohett utleiemarked

Samtlige 2-roms leiligheter ble nærmest revet vekk da Nobl, gjennom Nobl boligstiftelse, lanserte sitt første fullblods utleieprosjekt på 10 år.

Det var i mars 2020, da korona-pandemien for alvor ble et tema, Nobl og entreprenør ECO Nordland satt spaden i jorden på tomten hvor gamle Alstad kiosk og blomsterhandel holdt til. Arbeidet har gått etter planen, og 1. juli i år vil 30 utleieboliger stå klare til innflytting.

Tiden med smågodthyller, Moviebox og spilleautomater er en saga blott i Petter Engensvei 1-3 der Alstadkiosken tidligere holdt til. 1. juli 2021 står 30 utleieboliger klare for innflytting på tomta. (Foto: Øystein Wasmuth)

Salgs- og markedssjef i Nobl, Thomas Normann, har vært med på slipp av nyboligprosjekt tidligere etter 25 år i meglerbransjen, men det kribler fortsatt når det nærmer seg lansering:

-Det er alltid knyttet ikke bare en del, men mye spenning til hvordan et nytt prosjekt blir tatt imot når det lanseres. Ekstra spennende er det når vi lanserer et rent utleieprosjekt, det gjør vi ikke så ofte. Prosjektet har også hatt sitt foreløpig korte liv ene og alene i en pandemisituasjon, i en hverdag som på mange måter er svært annerledes enn normalen.

Hva tenker du på da?

-Da er det spesielt et boligmarked som nå er brennhett jeg tenker på. Det er selgers marked med stor pågang på de boligene som ligges ut for salgs. Kanskje tyder det på at flere ønsker å ta steget fra leie til eie. Samtidig er arbeidsinnvandringen lav på grunn av restriksjoner på innreise. Dermed kan det tenkes at det har hatt en viss innvirkning på leiemarkedet. Men foreløpig vil jeg si at vi på ingen måte har merket noe spesielt til det.

2-roms leiligheter mest ettertraktet

Nobl kan melde om 38 søknader den første uken etter lansering. Det var spesielt de 2-roms leilighetene som viste seg mest interessante. Nå er alle 14 toroms leiligheter i prosjektet tildelt nye beboere. I tillegg ble 4 ettroms leiligheter og én 3-roms leilighet tildelt. Av prosjektets 30 leiligheter er dermed 3 stykk 1-roms leiligheter og 4 stykk 3-roms leiligheter fortsatt ledige.

-At de 2-roms leilighetene gikk først unna, var vel litt som forventet. Men, at interessen skulle være så stor var overraskende. Noen vil nok si det da skulle vært flere 2-roms leiligheter i prosjektet, men vi ønsker å ha en variasjon blant leilighetene vi tilbyr medlemmene våre. Det gjør vi for å dekke flere ulike behov og, ikke minst, stimulere til et bomiljø som består av personer i ulike livsfaser. Vi ser ikke på om søkerne er unge eller gamle. Om de er i et forhold eller ønsker å bo alene.  Vår visjon er å skaffe boliger til medlemmene, og i første runde var det dem som hadde medlemskap i Nobl som fikk en fortrinnsrett her. Men nå kan alle som ønsker å leie hos oss søke. Så tas det selvsagt en vurdering av søkerens betalingsevne, det kan vi ikke komme utenom.

Første fullblods utleieprosjekt på 10 år

Med boligene på Jensvoll administrerer Nobl nå til sammen 97 utleieboliger. Det er nå 10 år siden Nobl, da BBL, kunne presentere et rent utleieprosjekt. I 2011 ble Garntunet utleieboliger med 39 leiligheter lansert. For å skape variasjon i bomiljøene har Nobl også gjort leiligheter i nyboligprosjektene Bodøsjøtoppen Sør og Ramsalt tilgjengelig for leietakere.

– Når vi har inkludert noen utleieboliger i de nye prosjektene våre, har det vært for å skape divergerte bomiljø. Vi mener det er viktig at ikke kun dem med kapital til å kjøpe ny bolig eller av andre grunner ikke ønsker å kjøpe, skal få muligheten til å bo i våre nye boligprosjekter. Litt annerledes blir det her på Jensvoll. Da vi satte i gang planleggingen av 30 nye leieboliger midt i villastrøket, var det for å gi dem som ønsker å leie bolig et reelt og godt alternativ, hos en utvikler som har som målsetning å fremstå trygg, seriøs og profesjonell. Plasseringen er heller ikke tilfeldig, for vi ønsker å kunne tilby boliger i et etablert, attraktivt og trygt lokalmiljø, sentralt og i nær tilknytning til kollektivtrafikk.

Siden et utleieprosjekt ikke vil være på langt nær så lønnsomt som et prosjekt med boliger for salgs, kan være lett å tenke at standarden ikke i like stor grad er ivaretatt. Det tilbakeviser Normann og understreker at leilighetene er oppført etter krav utover gjeldende tekniske forskrifter.

-Byggene er oppført som miljø-hus, det vil si med ekstra fokus på bærekraft og miljø. Entreprenøren har også jobbet etter strengere krav til miljømerking av bygningsmaterialene som er benyttet, og strengere krav til sortering av avfall og bygningsrester enn gjeldene forskrifter. Vi ser at de som ønsker å leie en bolig også stiller store krav til standard, og det har vi måttet levere på.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.