Gå til hovedinnhold
Nyheter Boligforvaltning Nobl samfunn Nobl grønn

Med rakettfart inn i framtida

Aldri før har Nobl sett inn i framtida med så grønne øyne. Om kort tid vedtar styret en helhetlig bærekraftstrategi. Alle skal med!

Administrerende direktør Mona Liss Paulsen og forvaltningssjef Jan Braastad i Nobl ser med stadig grønnere øyne på framtiden. Foto: Lise Fagerbakk

Raketten boligbyggelaget Nobl har fyrt i gang for å nå realistiske, men dypgrønne mål, er selvsagt fyrt i gang med fjernvarme fra Keiseren – Bodø Energis fjernvarmeanlegg.

-Vi har gått fra å jobbe prosjektbasert, til å sette bærekraft i et system for hele Nobl, sier administrerende direktør Mona Liss Paulsen i Nobl.

I løpet av våren vil boligselskapets aller første bærekraftstrategi bli vedtatt og implementert i selskapets hovedstrategi.

“Målet er å ta stadig grønnere valg.”

Mona Liss Paulsen, administrerende direktør i Nobl

Alle skal med

Strategien skal straks den er vedtatt settes ut i live i hele Nobl.

– Vi må aller først få kjennskap til strategien selv, og vi jobber derfor parallelt med å forankre den i vår organisasjon. Deretter vil vi sammen med styrene i borettslagene og sameiene jobbe for å utvikle bærekraftige verktøy for våre 280 boligselskaper, sier forvaltningssjef Jan Braastad.

Nobl er i gang med å bygge 28 leiligheter for utleie på Jensvoll. Leiligheten vil etter planen stå klare til innflytting i juni 2021.

Bærekraftstrategien skal konkretiseres for alle Nobls fagområder.

-Vi går fra å jobbe utelukkende prosjektbasert, til å tenke bærekraft i hele Nobl. Da tenker jeg blant annet på sosial bærekraft og økonomisk bærekraft. Sammen med styrene i de ulike boligselskapene skal vi kartlegge gammel bygningsmasse for å se hva som kan gjøres for å drifte mer miljøvennlig. Vi ser at bankene utvikler grønne boliglån, Nobl har leie før eie – og vi ser også på en ny løsning for unge hvor de lettere kan komme seg inn på boligmarkedet, sier Paulsen.

Nobl har også planer om å utvikle nye løsninger for seniorene.

-Fra tidligere har vi leiligheter +55 år. Disse er veldig populære og selges raskt. Nå ser vi på et konsept hvordan boliger for seniorene skal utvikles, er det for eksempel mulig å tilknytte tjenester i tilknytning til leilighetene. Vi tenker da tjenester som bidrar til et sosialt fellesskap, forteller Braastad.

Ramsalt i hjertet av Bodø sentrum er et moderne og grønt bygg med smarte løsninger, bygget på gjenvinning og fjernvarme.

Grønnere tanker
Nobl har tenkt grønne valg lenge.

-Vi har jobbet med bærekraft tidligere, men ikke så systematisk som nå – og mer prosjektbasert. Vi ble tidlig miljøfyrtårn, og vi begynte tidlig å stille krav til underleverandørene. Da vi bygde Ramsalt gjenvant vi rundt 90 prosent av alt bygningsmateriale, og under byggingen varmet vi bygget opp med fjernvarme. Men den gang tenkte vi nok mer miljø enn bærekraft, sier Paulsen.

Med Bodø Glimts prosjekt «Gi alt for en bærekraftig fremtid», fikk tankene fart. Vårt bærekraft mål er nummer 11, bærekraftige byer og lokalsamfunn. Det gjør at vår nye bærekraftstrategi passer som hånd i hanske inn i vår hovedstrategi.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.