Gå til hovedinnhold
Beboer

Mange får nå økte felleskostnader som følge av renteheving

Som følge av økt rente og flere varslede rentehevinger, vil mange av dere som bor i borettslag nå få økte felleskostnader.

Publisert: 29. august 2022

Norges Bank har hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng, hvor bankene nå følger etter med sine rentehevinger. DNB har varslet at de øker renten med tilsvarende i september. Norges Bank har også varslet rentemøter månedlig i resten av 2022, og man kan derfor forvente en jevn økning av renten i tiden fremover. Økt rente vil også påvirke felleskostnadene til mange av dere som bor i et borettslag.

I henhold til avtalen mellom Nobl og borettslaget kan innkreving av renter og avdrag endres uten varslingsplikt. For borettslag med spesifisering av renter og avdrag på felleskostnadene vil det i september bli en økning av felleskostnadene.

Nobl har for neste måned beregnet ny innkreving av renter og avdrag med en høyere rente. Her er lånerenten økt for å ta hensyn til økning i styringsrenten, for lite innbetalt i løpet av året og for å ta hensyn til renteøkning i oktober. Hvor mye felleskostnadene øker avhenger av størrelsen på fellesgjelden og om lånet har flytende rente. De andelseierne med høyere fellesgjeld vil få en merkbar økning av felleskostnadene fra september.

Har du spørsmål knyttet til økte felleskostnader, ta kontakt med Nobl kundesenter på telefon: 75 50 67 00 eller e-post: nobl@nobl.no.

Obs! Har du avtalegiro er det viktig at du kontrollerer at du har tilstrekkelig grense på avtalegiroavtalen for å kunne betale den økte kostnaden. Dette er noe hver beboer må ha kontroll på før forfallsdato på felleskostnadene. Har du spørsmål knyttet til avtalegiro, ta kontakt med banken din.

 

 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.