Gå til hovedinnhold
Medlem Idé og inspirasjon

Kom i vårstemning hos La France

For oss i Nobl er det viktig med varierte tilbud til våre medlemmer. Din aller viktigste fordel er forkjøpsretten på boliger, mens du venter på at den rette boligen dukker opp kan vi nå friste med enda en ny medlemsfordel.

Nå får du som medlem 10% rabatt på blomster og pyntegjenstander hos La France i Bodø.

Nå får Nobl-medlemmer 10% rabatt på blomster og pyntegjenstander hos La France i Bodø.

I Bodøs eldste blomsterbutikk bugner det av fargerike, friske blomster året rundt. Enten du skal ha en stilig potteplante til stua eller en blomsterbukett til kjæresten, er Irene Steinhovden og Elin Kristine Klare alltid klare til å hjelpe deg.

– Vi har omtrent alle blomster og planter du kan tenke deg, sier Elin og legger til:

– I tillegg har vi en ganske unik stil og er veldig opptatt av planter som ser litt spesielle ut. Dersom du vil du ha en plante som ikke alle andre har, så finner du den hos oss.

Velkommen til Bodøs eldste blomsterbutikk!

Pynt opp med grønne planter

Interiørtrenden med planter fortsetter som aldri før, forteller Irene og Elin. Men grønne planter er ikke bare trendy, de er også lettstelte.

– Mange av de grønne plantene er ganske hardføre og trenger ikke like mye vann og stell som mange andre planter.

Grønne planter er både trendy og lettstelte.

Om du ikke har mye erfaring med planter, anbefaler Elin og Irene å kjøpe planter som Svigemors tunge, Smaragdpalme, Hoya – eller en Sukkulent.

Sukkulenter er en samlebetegnelse på planter med fete blad, der vannet samles for å øke plantens utholdenhet.

– Det som er fint med sukkulenter er at de klarer seg selv i lengre perioder og blir sjelden angrepet av verken skadedyr eller sykdommer, sier Irene.

Planter er bra for oss

Det er ingen tvil om at planter er trendy, men det er også bra for oss, påpeker Elin og Irene med stor entusiasme.

– Det er mange som mener at planter gir bedre luft i huset. Om det egentlig har så stor effekt er usikkert, men at man blir glad av det er i alle fall helt sikkert, sier Elin.

Enten du foretrekker det enkelt med et par planter i hus, eller du går for å skape en grønn oase, skaper plantene uansett en koselig atmosfære.

– Planter skaper et godt miljø, og det gjør mye med en leilighet å få inn litt farge og naturlige elementer, sier de.

Elin og Irenes 3 beste plantetips:

1. Kjøp en plante til barna dine– Vi vil råde folk til å kjøp en liten plante til barna sine, slik at de kan lære litt om plantestell når de er unge. Det er veldig lærerikt, og ikke minst kan barna føle på mestringsfølelse av å klare å holde planten frisk og se den vokse.

2. Pass på vann og plassering – Det aller viktigste for stell av planter er å gi dem nok dagslys og å passe på vanningen. Mørketiden er tøff for planter, så om vinteren kan det være lurt å kjøpe inn en dagslyspære. Når det kommer til vanning, er det lurt å stikke en finger i jorden eller kjenne på potten. Om det er tørt i jorden og potten er veldig lett, er det på tide å vanne.


3. Spør oss om hjelp– Det er mange planter å velge mellom, og noen er vanskeligere å ta vare på enn andre. Noen trenger mye vann, mens andre trenger lite vann. Noen trenger masse dagslys, mens andre kan trives greit i mørke rom. Om du er usikker, så kan du spørre oss om tips og råd. Si ifra hvor du planlegger å ha planten, så kan vi tipse deg om hvilken plante du bør gå for.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.