Gå til hovedinnhold
Nyheter Jus

– Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere flytter til Lofoten!

Christina K. Lauvås (26) bodde på Majorstua og hadde en spennende og utfordrende jobb som advokatfullmektig i Oslo. Så dukket det opp et ledig vikariat i Nobl, hvor det i tillegg ble lokket med vill og vakker natur i Lofoten.

 

– På en dag som dette skjønner jeg ikke hvorfor noen bor på Østlandet, sier Christina K. Lauvås og slår ut med hendene mens hun skuer utover sin nye hjemby, Svolvær.

Hit flyttet hun i slutten av juli for å jobbe som jurist i Nobl og få muligheten til å bo så tett som mulig på de ville og vakre fjellene som Lofoten byr på.

– Det var jo litt frem og tilbake før jeg takket endelig ja til jobben, men når jeg først hadde sagt ja, så var det som om det falt 10 kilo av skuldrene mine. Etter mange år med krevende studie, og et stresset liv i Oslo, kjennes det bare helt riktig ut å gjøre det. Det er en annen livsstil her oppe og jeg har funnet en helt annen ro her enn jeg gjorde i Oslo, sier 26-åringen.

Lokket med vill og vakker natur

Å få tak i kvalifiserte medarbeidere i et årsvikariat er ikke alltid like enkelt. Da Nobl skulle søke etter jurist eller advokat i et svangerskapsvikariat, valgte de å gå en litt utradisjonell vei ved å spille på muligheten for å oppleve Nordlands ville og vakre natur, kombinert med en spennene jobb. Annonsen ble spesielt målrettet på Østlandet, i håp om å nå noen som kunne tenke seg å bo et år i Nord-Norge. Det tok ikke lang tid før Christina K. Lauvås gikk rett i garnet. Stillingsannonsen som du ser her, var som skrevet personlig til henne.

– Jeg var aktivt på søken etter noe nytt, og målet var å finne meg en jobb på Vestlandet, nært naturen og ikke minst fjellene. Så dukket denne annonsen opp, som ga meg mulighet til å velge kontorsted enten i Svolvær eller Bodø. Svolvær fenget meg med en gang, forteller Christina som hadde vært i Lofoten en gang tidligere.

– De var et kort besøk, men det gjorde stort inntrykk på meg.

Ville bort fra Oslo

Christina er vokst opp på Jeløya i Moss, men har de siste sju årene studert og jobbet i Oslo – med bostedsadresse Majorstua. Med andre ord, et godt stykke unna fjellene og naturen som hun er blitt så glad i.

– Jeg begynte å interessere meg for fjellturer i forkant av koronaen og under nedstengingen ble det mange turer for å komme meg ut. Sakte men sikkert kjente jeg å en lyst til å komme meg ut av Oslo og nærmere fjellene. Det er jo ingen ting som kan slå utsikten fra en fjelltopp. Og her er jo utsikten helt fabelaktig uansett hvor du går hen, utbryter Christina på vei opp sherpatrappene til Djevelporten.

Hun kom til Svolvær i slutten av juli og har allerede satt seg et mål om å bestige alle toppene i ti på topp før slutten av september.

– Det blir mange turer på fritiden, erkjenner hun.

For Christina var det fjellene som først og fremst lokket henne ut av Oslo. Og hun er ikke i tvil om at Lofoten byr på de råeste fjellene med den vakreste utsikten.

Forberedt på mørketiden

Selv om muligheten for å bo i Lofoten og oppleve naturen og fjellene på nært hold var viktig for Christina, var det jobben som jurist i boligbyggelaget Nobl som fikk henne til å søke.

– Jeg fikk umiddelbart et veldig godt inntrykk av Nobl og alle de ansatte. Det virker rett og slett som en veldig bra arbeidsplass, sier Christina som sa opp stillingen i et stort advokatkontor i Oslo til fordel for et lite avdelingskontor i Svolvær med bare tre ansatte.

– Akkurat det var jeg litt skeptisk til, men jeg har kjempefine kolleger her i Svolvær og mange flere kolleger i Bodø som jeg har mye kontakt med.  Jeg har hatt en god følelse siden jeg takket ja til jobben og det blir mer og mer riktig for hver dag.

Christina har allerede kommet godt i gang i sin nye jobb som jurist i Nobl og stortrives i de sentrumsnære lokalene i Svolvær.

Selv om Christina flyttet nordover til lyse dager og netter, vet hun at vinteren blir mørk og kan by på et langt tøffere vær enn det hun er vant til. Akkurat det bekymrer henne ikke nevneverdig.

– Det er ikke slik at vinteren sørpå heller er så fin. Og jeg gleder meg til å oppleve naturkreftene her i nord. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere flytter til Lofoten. Det er jo så vakkert her, avslutter Christina K. Lauvås.

Det er ikke bare fjellene som byr på rå utsikt. Også på jobben i Svolvær havn kan Christina nyte vakre Lofoten fra balkongen til Nobl.

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.