Gå til hovedinnhold
Nobl Ung Nyheter Medlem Nobl forklarer

Gå foran i køen – over hele landet!

Skal du flytte langt og etablere deg i ny by? Om årsaken er jobb, kjærlighet eller studie, kan du bruke ditt Nobl-medlemskap til å kjøpe eller leie bolig.

Boligbyggelaget har sin styrke i medlemmene, for det er mange av oss! Visste du at det nå er over 1 million nordmenn som er medlem av boligbyggelag i Norge? Det er et historisk høyt tall og viser at boligbyggelag er i vinden som aldri før. Det gir oss en helt særegen mulighet til å skaffe gode fordeler til alle våre medlemmer, over hele landet.

For, som Nobl-medlem kan du benytte dine medlemsfordeler i hele Norge, ikke bare i form av rabatter og bonuser, men også din største medlemsfordel som er forkjøpsretten. Igjennom Storbysamarbeidet, som Nobl er en del av, kan våre medlemmer melde forkjøpsrett på over 97.000 boliger.

Storbysamarbeidet

Storbysamarbeidet er et samarbeid mellom boligbyggelagene Bonord i Troms og Finnmark, Nobl i Nordland, Tobb i Trøndelag, Vestbo og BOB i Bergen, Bate i Stavanger og Usbl i Oslo. Det er storbysamarbeidet som gir deg som er medlem av boligbyggelaget muligheten til å benytte sitt medlemskap til å skaffe bolig i andre deler av landet.

Nobl ble med i samarbeidet 1. juli 2012. Det betyr at om du har ansiennitet i Nobl som er eldre enn denne datoen, er datoen hvor samarbeidet ble inngått tidligste dato for ansiennitet om du skal benytte deg av forkjøpsretten i et annet boligbyggelag. Unntaket her er boliger som forvaltes av Boligbyggelaget BOB i Bergen, hvor tidligste dato for ansiennitet 01.09.2017 og Søbo i Kristiansand med ansiennitet fra 1.mars 2023.

Se boliger på forkjøpsrett

Leie

Skal du etablere deg i en ny by, er det ofte som leietaker man tar det første steget inn i boligmarkedet. Du kan selvsagt bruke medlemskapet til å søke leiebolig, om det er Tromsø, Trondheim, Bergen eller Oslo du skal slå deg ned i.

Hva skjer med ditt medlemskap?

Dersom du benytter deg av forkjøpsretten når du kjøper bolig i en annen by, eller fortrinnsrett når du leier i en annen by, må du også bli medlem i boligbyggelaget som boligen er tilknyttet. Når du kjøper bolig på forkjøpsrett i et annet boligbyggelag beholder du din oppsparte ansiennitet i Nobl, men du får ansiennitet i det nye boligbyggelaget fra den dato medlemskapet der blir anskaffet.

Storbysamarbeidet har over 97.000 boliger du som er Nobl-medlem kan melde forkjøpsrett på. Samarbeidet består av boligbyggelagene:

  • Bonord – Troms og Finnmark
  • Nobl – Nordland
  • Tobb – Trøndelag
  • BOB og Vestbo – Bergen
  • Bate – Stavanger og Sandnes
  • Søbo – Kristiansand
  • Usbl – Oslo og omegn

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.