Gå til hovedinnhold
Nyheter Nobl samfunn

Fikk drømmeferie med Nobl spons

Takket være bidrag fra blant annet Nobl spons, var nylig sju familier på en seks dagers drømmeferie i Saltstraumen.

Sommer er ferietid og for de fleste av oss er det en selvfølge å pakke kofferten og dra av sted for å utforske Norge eller utlandet. Men det er dessverre også mange familier som ikke har råd til å dra på ferie. Selv det å besøke slekt og venner i eget land kan bli for dyrt.

Det vet den frivillige organisasjonen Bamse B alt om. Siden 2013 har de arrangert ferieturer for barnefamilier i Bodø, som ikke har hatt økonomi eller anledning til å komme seg på ferie på egen hånd.

– Vi får mange henvendelser fra familier som ønsker å dra på ferie med oss. Det kan være barnefamilier med dårlig råd, familier som bor på Krisesenteret eller asylmottak, eller familier med psykiske lidelser som ikke er i stand til å dra på ferie på egen hånd, sier leder i Bamse B, Merethe Kathrin Iversen Lindquist.

Alle barna som deltok på ferieturen til Bamse B fikk utdelt hver sin ryggsekk for å ha med på tur som de selv satte farge på.

Beste været noensinne

Nylig fikk sju barnefamilier med til sammen 21 deltakere og fire reiseledere oppleve drømmeferien i Saltstraumen i aldeles strålende vær, helt fra avreise mandag til retur lørdag.

– I løpet av alle disse årene vi har arrangert ferieturer, har vi aldri hatt så godt vær som det vi hadde disse dagene. Det var helt fantastisk fra begynnelse til slutt, forteller Merethe Kathrin.

Timar og Rim fant seg en vennskapssten på stranden i Saltstraumen

Bamse B hadde booket nyoppussede familiehytter hos Saltstraumen hotell til hyggelige priser og med verdens sterkeste malstrøm som base, fikk familiene oppleve alt fra gårdsbesøk, bading og soling til en rekke aktiviteter, konkurranser og spill for store og små.

– Vi hadde blant annet Stigegolfturnering som gikk over flere dager. To av dagene koste vi oss på stranda, mens vi en dag dro ut til Skagen gård. Hver ettermiddag var det dessuten felles middag på Saltstraumen hotell, som ble en veldig hyggelig sammenkomst etter mange timer i solen, forteller Lindquist og oppsummerer ferien med ett ord – vellykket!

Det kan to av deltakerne på årets sommerferie bekrefte. Mamma Linda og åtte år gamle Mathias kan ikke få fullrost dagene i Saltstraumen.

– En veldig artig ferie. Jeg fikk meg en ny bestevenn og vi hadde det så gøy sammen. Vi var på stranden og lekte sammen, forteller en entusiastisk Mathias etter noen drømmedager med Bamse B.

Mathias synes det var stor sats å hilse på dyrene

Spesielt morsomt synes han det var å hilse på alle dyrene på Skagen gård. Ekstra stas var det dessuten at en av hestene på gården ventet føll akkurat i den tiden de var på ferie.

– Vi fikk beskjed når vi satt og spiste lunsj på Skagen Gård, rett etter at jeg hadde matet hestene, at fødselen var startet. Det var moro, sier åtteåringen som etter hjemkomst allerede har hatt mye kontakt med sin nye bestevenn.

To av barna som nøt fine dager i Saltstraumen var Mathias og Ellinor

Kvalitetstid

Mamma Linda setter stor pris på muligheten hun og sønnen har til å komme seg på ferie.

– Vi har vært med Bamse B to ganger tidligere, en gang på sommerferie og en høstferie og det er et enestående bra opplegg hver gang. Men denne gangen var vi også maks heldig med været. Det ble rett og slett en kjempeflott ferie, sier Linda.

Hun trekker spesielt frem en ting hun mener flere burde gjøre når de er på ferie.

– I Bamse B får ikke barna ha med seg noen digitale flater og vi voksne legger igjen mobilen når vi er på tur. Det merkes utrolig godt – ikke minst på barna som er sosiale og aktive ute hele dagen. Både jeg og Mathias har knyttet mange nye bekjentskaper som vi kommer til å ha kontakt med fremover, sier hun.

Viktig sosialt ansvar

Sammen med om lag ti andre frivillige arrangerer Merethe Kathrin Iversen Lindquist hver sommer ferieturer for at barnefamilier skal få komme seg bort noen dager med hyggelige opplevelser i nærområdet. Da Nobl spons fikk spørsmål fra Bamse B om støtte til å arrangere årets feriereise, var det umiddelbart ja fra administrerende direktør Mona Liss Paulsen.

– Det er nettopp slike gode tiltak Nobl ønsker å støtte. For oss er sosial bærekraft ett av tre viktige aspekter ved bærekraftig utvikling. Vi har alle et sosialt ansvar og Nobl ønsker å bidra til et bedre samfunn gjennom det vi gjør. Vi vet også at flere av familiene som har vært på sommerferie med Bamse B leier bolig gjennom Nobl boligstiftelse, som er et tilbud til familier som ikke har råd til å komme seg inn på det ordinære boligmarkedet. Det er hyggelig at vi kan få sponse et så godt tiltak for fellesskapet. Å se bildene av alle de glade barna på tur betyr mye for oss, sier Mona Liss Paulsen.

Merethe Kathrin Iversen Lindquist i blå Bamse B-skjorte sammen med den frivillige gjengen som sørger for at barnefamilier kommer seg på ferie.

– Hvordan kommer familiene i kontakt med Bamse B?

– Familiene kommer ofte i kontakt med oss via skolen og i enkelte tilfeller andre offentlige institusjoner. To av de som var med nå, hadde fått utdelt søknadsskjema fra læreren på skolen, forteller Merethe Kathrin.

Selv om Bamse B får mye støtte til å arrangere ferieturene i form av gode rabatter på kost, losji og aktiviteter så koster det å arrangere ferie for så mange. Om lag 150.000 for å være helt nøyaktig, ifølge Merethe Kathrin. Organisasjonen er derfor helt avhengig av sponsorstøtte fra bedrifter som Nobl.

– Vi er på jakt etter penger hele tiden. Vi har gjennom mange år fått midler fra Barne- og familiedepartementet. I år søkte vi om 450.000 kroner, men fikk bare 90.000 i støtte. Vi har aldri fått så lite støttetidligere fra departementet. Vi får også litt driftsmidler fra Bodø kommune, men det er langt ifra nok. Tidligere har vi arrangert to turer på sommeren og en på høsten. I år ryker dessverre høstferien. Det er synd, men vi får i alle fall to ferieturer som vil glede mange barnefamilier.

Trenger ditt lag eller forening økonomisk støtte? Les mer om Nobl spons her. 

Relatert innhold

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.